Alte animale in casa catelului nou venit - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Alte animale in casa catelului nou venit

Totul despre caini > Un caine nou in familie
Alte animale in casa   Atunci cand mergem in cautarea unui nou companion, prea multi dintre noi uitam de animalele deja existente in familia noastra. Unii caini pur si simplu nu se vor intelege cu alti caini, pisici sau alte animale din casa. Cu toate acestea, exista cai potrivite pentru a introduce noi animale in familie, astfel incat sa asigurati o tranzitie buna pentru toata lumea.
Daca aveti deja un caine in casa ganditi-va bine daca un alt caine il va face pe acesta fericit. Se intelege bine cu alti caini sau este speriat de acestia? Are probleme in a-si imparti hrana sau este posesiv cu aceasta si cu jucariile sale?
Daca aveti deja un caine in casa ganditi-va bine daca un alt caine il va face pe acesta fericit. Se intelege bine cu alti caini sau este speriat de acestia? Are probleme in a-si imparti hrana sau este posesiv cu aceasta si cu jucariile sale?
   Are un temperament dominant sau supus, si cum credeti ca se va descurca in a imparti afectiunea dumneavoastra? Daca sunteti implicati intr-o relatie, luati in considerare cate un caine pentru fiecare pentru ca acestora le place sa aiba o persoana numai a lor.
   Asigurati-va ca actualul dumneavoastra caine va primi fara probleme un nou membru al familiei aducand in caminul dumneavoastra alti caini si privind cum reactioneaza. Este prietenos sau ostil? Faceti acest lucru fara graba, usor si jovial - tineti minte ca este doar un test.
   Atunci cand cainele se descurca bine in aceste situatii, nu are probleme cu alti caini, nu este posesiv, nu exagerat de dominant sau supus, incepeti sa va ganditi cu ce tip de caine se va intelege cel mai bine. Daca aveti o femela, specialistii spun ca cea mai buna alegere ar fi un mascul: perechile mascul-femela tind sa se descurce mai bine decat cele de acelasi sex, care sunt mai predispuse in a se lupta.
   Acum ca v-ati decis ca doriti un alt caine si ati stabilit si sexul viitorului caine, este timpul sa va hotarati si in legatura cu varsta.
   In cazul in care decideti sa alegeti un pui, discutati cu crescatorul in legatura cu cateii. Nu doriti sa alegeti cel mai dominant sau cel mai supus dintre pui. Cel mai bine este sa alegeti un pui echilibrat si care pare sa se inteleaga bine cu ceilalti. Noul pui are bineinteles cam opt saptamani, asa ca dumneavoastra il veti modela pentru a deveni un bun partener pentru cainele dumneavoastra mai batran. Tineti minte ca animalul mai batran din casa dumneavoastra are prioritate si este important sa nu il ignorati in favoarea noului pui - acest lucru doar va cauza probleme pentru ambii caini. Daca nu credeti ca veti fi in stare sa faceti asta, va rog sa nu aduceti un pui in viata cainelui dumneavoastra. Nu este nimic mai tragic sau lipsit de sens decat abandonarea unui caine mai in varsta pentru ca „nu se intelege cu noul catel”. Un bun crescator, adapost sau organizatie de salvare va va incuraja sa aduceti cu dumneavoastra in vizita si cainele deja existent in casa dumneavoastra inainte de a lua o decizie finala.
   Atunci cand adoptati un caine in varsta, exista si mai multe lucruri la care trebuie sa va ganditi. Sa speram ca adapostul sau organizatia de la care adoptati vor cunoaste suficiente despre temperamentul animalelor de care au grija, astfel incat sa va recomande alegerea cainelui potrivit pentru dumneavoastra. Unele rase, de exemplu Pit Bull Terrierii, nu sunt intotdeauna de incredere cu alti caini, iar unele exemplare sunt fie speriati, fie mult prea dominanti fata de alti caini. Angajatii adaposturilor ar trebui sa fie capabili sa va ofere aceste informatii. In zilele noastre, multe dintre adaposturi testeaza animalele aflate in grija lor pentru a vedea cum se descurca cu alti caini.
   Este foarte important sa aduceti cainele deja existent pentru a intalni noul partener inainte de a lua o decizie finala. Daca nu se inteleg pe teritoriu neutru, atunci mai mult ca sigur ca nu se vor intelege in casa dumneavaostra.
   Majoritatea adaposturilor ofera acum o zona neutra unde cainii si potentialii proprietari sa se intalneasca si sa se obisnuiasca. Folositi-va de aceasta oportunitate.
   In cazul in care aveti o pisica acasa, asigurati-va in primul rand ca aceasta nu va avea probleme cu un caine. Daca nu a avut niciun contact anterior cu cainii, este fricoasa in ceea ce ii priveste, este activa, atunci veti dori sa adoptati un caine care este obisnuit cu pisicile si nu este predispus sa le urmareasca sau sa le vaneze. Un catel ar putea fi alegerea potrivita pentru o familie care are o pisica deoarece pe masura ce puiul creste, atat el cat si pisica vor invata sa se inteleaga.
   Cu toate acestea, un catel foarte energic, cu instincte de vanatoare puternice, poate face viata grea pentru pisica dumneavoastra.
   Marea majoritate a pisicilor ajung intr-un final sa se inteleaga cu cei mai multi dintre cainii adulti - sau cel putin vor invata sa nu le stea in cale. Problema mai mare este gasirea unui caine care sa se inteleaga cu pisicile. Din nou trebuie sa colaborati cu adapostul pentru a stabili daca animalul pe care l-ati ales este prietenos cu pisicile. Multe dintre adaposturi testeaza comportamentul cainlor in compania pisicilor, iar organizatiile de salvare isi plaseaza cainii in case adoptive in care sunt si pisici.
   Unele rase tind sa se descurce mai rau cu pisicile decat altele: Terrierii sunt potential periculosi in casele cu pisici. Un Terrier care nu a trait alaturi de o pisica sau al carui temperament in ceea ce priveste pisicile nu a fost testat reprezinta un risc. Acelasi lucru este valabil si pentru ogari - mai ales exemplare de cursa pensionate, care au fost invatate sa alerge dupa ceva mic si pufos, pisicile incadrandu-se foarte bine in aceasta categorie.
   Discutati cu grupul de salvare al ogarilor pentru a gasi animalul potrivit pentru dumneavoastra.
   Si unii caini de vanatoare pot crea probleme cu pisicile - din nou depinde de individ.
Aceste puncte de vedere sunt valabile si in cazul altor animale mici cum ar fi hamsteri, Porci de Guineea si pasari. Nu puneti viata animalelor dumneavoastra in pericol - asigurati-va ca animalul nou pe care il aduceti acasa este prietenos cu animalele de toate formele si dimensiunile.
Aceste puncte de vedere sunt valabile si in cazul altor animale mici cum ar fi hamsteri, Porci de Guineea si pasari. Nu puneti viata animalelor dumneavoastra in pericol - asigurati-va ca animalul nou pe care il aduceti acasa este prietenos cu animalele de toate formele si dimensiunile.

Back to content