Pericole in jurul casei - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Pericole in jurul casei

Totul despre caini > Prima zi acasa


Alte pericole

 
 
    Inainte de a vă aduce câinele acasă, asiguraţi-vă că aveţi curtea îngrădită bine.
 
Pericole suplimentare pot fi întâlnite în grădinile de flori. Scăpaţi de otrăvurile pentru melci său plante dăunătoare. Aruncaţi-le şi asiguraţi-vă că nu le mai folosiţi atât timp cât aveţi un câine în casă. Mulţi câini şi multe pisici sunt otrăvite şi mor anual datorită acestor produse. Nu riscaţi. Găsiţi metode mai puţin toxice de a scăpa de dăunători. De asemenea, nu folosiţi în grădină său curte îngrăşăminte şi fertilizatori în săptămânile dinainte de aducerea acasă a căţelului. Puii sunt în mod special sensibili la substanţele chimice şi nutrimentele pe care acestea le conţin. Dacă folosiţi îngrăşăminte său pesticide pe gazonul din faţa casei, ţineţi câinele departe de acesta cel puţin câteva zile.
 
    Presupunând că grădina este împrejmuită cu un gard, plimbaţi-vă în jurul acesteia şi căutaţi posibile rute de evadare. Puii se pot strecura prin spaţii foarte înguste. Orice gaură care are diametrul mai mare de 8 cm trebuie astupată. Verificaţi să nu existe şipci slăbite în gard. Cât de înalt este gardul? Dacă aduceţi acasă un câine matur de talie mare atunci aveţi nevoie de un gard de cel puţin 1.5 metri înălţime. Chiar dacă noul câine este abia pui. luaţi în considerare dimensiunile pe care le va atinge ca adult şi instalaţi din timp un gard suficient de înalt. Trebuie oricum să îl construiţi, iar acest lucru va fi cu siguranţă mai greu de realizat odală ce câinele va creşte. Cum rămâne cu ce se află sub gard? Ajunge acesta până la nivelul solului? Dacă nu, completaţi plasă de sârmă până la nivelul solului. Odată ce aduceţi câinele acasă s-ar putea să descoperiţi că doar aceste măsuri nu sunt suficiente. În cazul în care nu va putea trece peste său prin acesta, câteodată va săpa pe sub gard. În câteva momente, ceea ce părea a fi sigur se va destrăma. Dacă veţi descoperi că noul câine este un săpător, atunci va trebui fie să turnaţi ciment sub gard, fie să îngropaţi cărămizi pe toată lungimea curţii. Unii câini sunt aşa de buni la evadări - se caţără, sapă, ronţăie său fac orice altceva le stă în putinţă pentru a scăpa - încât trebuie ţinuţi în cuşti acoperite şi asigurate atunci când sunt afară.
 
    Apoi aruncaţi o privire asupra curţii şi remarcaţi orice ar putea reprezenta un pericol său ceva care nu doriţi să fie distrus. Furtune pentru apă? Folosiţi un raft mai înalt pentru a le depozita departe de câinele dumneavoastră. Stropitori? Ţineţi-le în garaj său în camera cu unelte atunci când nu le folosiţi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru uneltele dc grădinărit. Există cioburi de sticlă său plastic, cuie rupte său fâşii ascuţite de metal? Inlăturaţi-le. Aveţi o zonă în care faceţi grătar? Ţineţi cărbunii şi combustibilul de brichete departe de câine. Cum rămâne cu vopselurile vechi şi alte substanţe pe care le-aţi păstrat pentru că nu ştiţi ce să faceţi cu ele? Interesaţi-vă la firma locala de salubrizare pentru a afla unde trebuie acestia duse. (Nu turnaţi niciodată substanţe chimice folosite în chiuvetă său altă scurgere, său pe sol - acestea vor ajunge într-un final în râuri şi oceane) Odată ce vă simţiţi încrezători că este curtea sigură pentru câinele dumneavoastră, mai plimbaţi-vă o dată prin ea - s-ar putea să fiţi surprinşi de ceea ce veţi găsi.

 
 
Animalele veninoase

 
 
    Efectele toxinelor albinelor, şerpilor, broaştelor, păianjenilor şi scorpionilor veninoşi pot varia de la uşoare la mortale. Toxicitatea muşcăturii este determinată de mărimea câinelui, specia animalului veninos, intensitatea şi adâncimea muşcăturii, cantitatea de venin injectată, vârsta animalului veninos şi localizarea muşcăturii. Este mult mai probabil ca un câine să fie muşcat de un şarpe cu clopoţei în cazul în care noi trăim în habitatul său. Intepatura albinelor poate fi foarte dureroasă, dar în general nu este fatală. Un câine mic poate fi cu uşurinţă omorât de muşcătura unui şarpe coral. Aceştia însă muşcă foarte rar câinii. Motivul pentru care acest lucru nu se întâmplă prea des este că aceşti şerpi au un cap destul de mic şi este foarte greu să îsi deschidă şura pentru a muşca şi otrăvi un câine.
 
    În vreme ce marea majoritate a broaştelor râioase nu sunt toxice, există unele, cum ar fi broasca râioasă gigant şi broasca râioasă Colorado River, care sunt atât de veninoase încât chiar dacă un câine doar le linge, poate muri dacă nu primeşte ajutor imediat.
 
Veninul Văduvei negre este o toxină care afectează sistemul nervos. O muşcătură este suficientă pentru a răni său chiar ucide un câine mic. Muşcătura unui Păianjen sihastru maroniu, o altă specie veninoasă de păianjen care poate fi întâlnită pe teritoriul Europei, nu este însă aşa de periculoasă. Veninul acestei specii afectează ţesutul din jurul muşcăturii, poate provoca greaţă şi febră, şi în general necesită mai multe săptămâni pentru a se vindeca, chiar şi cu tratament veterinar. Deşi nu toate speciile de scorpion au o înţepătură veninoasă, cu excepţie pentru insecte care sunt principala lor hrană, veninul acestora poate provoca foarte multă durere. Unii scorpioni sunt însă toxici inclusiv o specie care poate fi întâlnită în Europa.
 
    Protejaţi-vă câinele de animalele veninoase ţinându-l în lesă atunci când sunteţi în zone sălbatice şi împiedicându-l să hărţuiască animalele sălbatice său să sape la rădăcinile plantelor său sub pietre. Dacă trăiţi într-o zonă în care animalele veninoase sunt frecvent întâlnite aruncaţi o privire în grădina dumneavoastră înainte de a lăsa câinele liber.
      În cazul în care câinele a fost muşcat de un şarpe său de un alt animal veninos său atunci când bănuiţi că a mâncat o broască râioasă, nu încercaţi să îl trataţi singuri. Dacă este tratat cu un antivenin, şansele să supravieţuiască sunt mari, dar ceea ce este esenţial este timpul. Atunci când este posibil, notaţi tipul de animal cu care câinele a intrat în contact şi duceţi-l cât mai repede posibil la un veterinar.
Back to content