Pericole in jurul casei - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Totul despre cainele tau > Prima zi acasa
In afara casei

Alte pericole  Pericole suplimentare pot fi intalnite in gradinile de flori. Scapati de otravurile pentru melci sau plante daunatoare. Aruncati-le si asigurati-va ca nu le mai folositi atat timp cat aveti un caine in casa. Multi caini si multe pisici sunt otravite si mor anual datorita acestor produse. Nu riscati. Gasiti metode mai putin toxice de a scapa de daunatori. De asemenea, nu folositi in gradina sau curte ingrasaminte si fertilizatori in saptamanile dinainte de aducerea acasa a catelului. Puii sunt in mod special sensibili la substantele chimice si nutrimentele pe care acestea le contin. Daca folositi ingrasaminte sau pesticide pe gazonul din fata casei, tineti cainele departe de acesta cel putin cateva zile.
  Presupunand ca gradina este imprejmuita cu un gard, plimbati-va in jurul acesteia si cautati posibile rute de evadare. Puii se pot strecura prin spatii foarte inguste. Orice gaura care are diametrul mai mare de opt cm trebuie astupata.
  Verificati sa nu existe sipci slabite in gard. Cat de inalt este gardul? Daca aduceti acasa un caine matur de talie mare atunci aveti nevoie de un gard de cel putin 1.5 metri inaltime. Chiar daca noul caine este abia pui, luati in considerare dimensiunile pe care le va atinge ca adult si instalati din timp un gard suficient de inalt.
  Trebuie oricum sa il construiti, iar acest lucru va fi cu siguranta mai greu de realizat odata ce cainele va creste. Cum ramane cu ce se afla sub gard? Ajunge acesta pana la nivelul solului?
  Daca nu, completati plasa de sarma pana la nivelul solului. Odata ce aduceti cainele acasa s-ar putea sa descoperiti ca doar aceste masuri nu sunt suficiente. In cazul in care nu va putea trece peste sau prin acesta, cateodata va sapa pe sub gard. In cateva momente, ceea ce parea a fi sigur se va destrama. Daca veti descoperi ca noul caine este un sapator, atunci va trebui fie sa turnati ciment sub gard, fie sa ingropati caramizi pe toata lungimea curtii. Unii caini sunt asa de buni la evadari se catara, sapa, rontaie sau fac orice altceva le sta in putinta pentru a scapa incat trebuie tinuti in custi acoperite si asigurate atunci cand sunt afara.
  Apoi aruncati o privire asupra curtii si remarcati orice ar putea reprezenta un pericol sau ceva care nu doriti sa fie distrus. Furtune pentru apa? Folositi un raft mai inalt pentru a le depozita departe de cainele dumneavoastra.
  Stropitori? Tineti-le in garaj sau in camera cu unelte atunci cand nu le folositi. Acelasi lucru este valabil si pentru uneltele de gradinarit.
  Exista cioburi de sticla sau plastic, cuie rupte sau fasii ascutite de metal? Inlaturati-le. Aveti o zona in care faceti gratar? Tineti carbunii si combustibilul de brichete departe de caine.
  Cum ramane cu vopselurile vechi si alte substante pe care le-ati pastrat pentru ca nu stiti ce sa faceti cu ele? Interesati-va la firma locala de salubrizare pentru a afla unde trebuie acestea duse. (Nu turnati niciodata substante chimice folosite in chiuveta sau alta scurgere, sau pe sol acestea vor ajunge intr-un final in rauri si oceane.) Odata ce va simtiti increzatori ca este curtea sigura pentru cainele dumneavoastra, mai plimbati-va o data prin ea s-ar putea sa fiti surprinsi de ceea ce veti gasi.

Animalele veninoase


   Efectele toxinelor serpilor, broastelor, paianjenilor si scorpionilor veninosi pot varia de la usoare la mortale.Toxicitatea muscaturii serpilor veninosi este determinata de marimea cainelui, specia sarpelui, intensitatea siadancimea muscaturii, cantitatea de venin injectata, varsta sarpelui si localizarea muscaturii. Este mult mai probabilca un caine sa fie muscat de un sarpe cu clopotei in cazul in care noi traim in habitatul sau. Muscatura mocasinilorde apa si a celor de uscat poate fi foarte dureroasa, dar in general nu este fatala. Un caine mic poate fi cu usurintaomorat de muscatura unui sarpe coral. Acestia insa musca foarte rar cainii. Motivul pentru care acest lucru nu seintampla prea des este ca acesti serpi au un cap destul de mic si este foarte greu sa isi deschida gura pentru a muscasi otravi un caine.
  In vreme ce marea majoritate a broastelor raioase nu sunt toxice, exista unele, cum ar fi broasca raioasa gigantsi broasca raioasa Colorado River, care sunt atat de veninoase incat chiar daca un caine doar le linge, poate muridaca nu primeste ajutor imediat.
 Veninul Vaduvei negre este o toxina care afecteaza sistemul nervos. O muscatura este suficienta pentru a ranisau chiar ucide un caine mic. Muscatura unui Paianjen sihastru maroniu, o alta specie veninoasa de paianjen carepoate fi intalnita doar pe teritoriul Statelor Unite, nu este insa asa de periculoasa. Veninul acestei specii afecteaza tesutuldin jurul muscaturii, poate provoca greata si febra, si in general necesita mai multe saptamani pentru a se vindeca,chiar si cu tratament veterinar. Desi nu toate speciile de scorpion au o intepatura veninoasa, cu exceptie pentruinsecte care sunt principala lor hrana, veninul acestora poate provoca foarte multa durere. Unii scorpioni sunt insatoxici inclusiv o specie care poate fi intalnita in sud-vestul Statelor Unite.
  Protejati-va cainele de animalele veninoase tinandu-l in lesa atunci cand sunteti in zone salbatice siimpiedicandu-l sa hartuiasca animalele salbatice sau sa sape la radacinile plantelor sau sub pietre. Daca traiti intr-ozona in care animalele veninoase sunt frecvent intalnite aruncati o privire in gradina dumneavoastra inainte de alasa cainele liber.
   In cazul in care cainele a fost muscat de un sarpe sau de un alt animal veninos sau atunci cand banuiti ca amancat o broasca raioasa, nu incercati sa il tratati singuri. Daca este tratat cu un antivenin, sansele sasupravietuiasca sunt mari, dar ceea ce este esential este timpul. Atunci cand este posibil, notati tipul de animal cucare cainele a intrat in contact si duceti-l cat mai repede posibil la un veterinar.


 
 
Back to content | Back to main menu