American Water Spaniel - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

American Water Spaniel

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare pe apaSpaniel de apa americanTara de origine: S.U.A.
Istoric: Spanielul de apa american a fost dezvoltat spre sfarsitul secolului al XIX-lea pentru a vana pasari de apa si vanat mic in regiunile Wolf si Fox River Valley din Wisconsin. Unii ered ca aceasta rasa provine din incrucisarea acum disparutului Spaniel de apa englez, Spanielului de apa irlandez si Retrieverului cu blana creata. Acesti caini au fost selectionati pentru a fi destul de mici incat sa incapa intr-o barca mica, dar suficient de rezistenti pentru a se descurca bine in apa rece. Desi Spanielul de apa american este cainele statului Wisconsin, aceasta rasa este destul de rara. Spanielul american de apa, un inotator excelent, a fost prima rasa dezvoltata tn S.U.A. pentru a fi un vanator descurcaret, care sa poata aporta din barca.
Descriere fizica: este un caine mic spre mediu, compact, cu urechile lasate, o frunte proeminenta, si ochi ce variaza in culoare de la maro-galbui la maro inchis. Coada este lunga si usor curbata, servind pe post de carma atunci cand cainele inoata. Blana usor creata, deasa, rezistenta la intemperii, este de lungime medie si colorata rosu-inchis pana la maro. Pe piept si degete pot exista pete albe.
Inaltime: 38-46 cm.
Greutate: 11-20 kg.
Temperament: Spanielul de apa american este un caine prietenos si harnic. Este un vanator si companion excelent. Inteligenta si inflacararea sa il fac foarte usor de dresat. Iubeste apa. Se descurca in general bine cu copiii, dar poate fi posesiv cu hrana.
 Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca bine intr-o casa din mediul rural sau suburban cu o familie activa, cu experienta in cresterea cainilor, care are suficient timp pentru dresaj si miscare. O slujba este ideala.
Nevoi speciale: dresaj ferm, pozitiv; periaj; slujba sau activitate.
Posibile probleme de sanatate: alopecie, orbire, surditate, epilepsie, probleme cardiace, displazie de sold, luxatia rotulelor, probleme ale coloanei vertebrale sau gatului, probleme tiroidiene.

 Interpet's International


Back to content