Boykin Spaniel - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Boykin Spaniel

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare pe apa
Boykin Spaniel Tara de origine: S.U.A.
 Istoric: Boykin Spaniel este o rasa relativ noua, datand de la inceputul secolului al XX-lea. Rasa a pornit de la un singur caine, vagabond, care a fost dresat pentru vanatoarea de curcani si pasari de apa. Printre stramosii sai se afla Chesapeake Bay Retrieveri, Pointeri, Springer spanieli, Cocker spanieli si Spanielul de apa american, si a fost crescuta pentru a lucra din barca, pentru gonirea vanatului si aport. Boykin Spanielul este cainele oficial al statului Carolina de Sud.
 Descriere fizica: acesti caini sunt robusti, de dimensiuni medii, cu un corp patrat. Au urechi medii ca marime, purtate lasate; ochi galbeni pana la maronii, in functie de culoarea blanii, si coada scurta. Blana de lungime scurta pana la medie poate avea firul drept sau ondulat, cu par ceva mai lung pe picioare si urechi foarte crete. Culoarea variaza de la rosu-inchis la maro inchis si poate avea pete albe pe piept.
 Inaltime: 35-45 cm.
 Greutate: 11-20 kg.
 Temperament: Boykin Spanielul este un caine inteligent, dresabil. Adora sa munceasca si se bucura de apa. Este bine manierat si iubitor. Este rezistent si versatil.
 Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu o familie activa, care include cainele in activitatile ei exterioare, in special teste de vanatoare si plimbari cu barca. Boykin Spanielul se potriveste cel mai bine intr-un mediu rural.
 Nevoi speciale: miscare, periaj.
 Posibile probleme de sanatate: cataracta, displazie de sold, alergii cutanate.

  Interpet's International


Back to content