Brac de Bourbonnais - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Brac de Bourbonnais

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare
Brac de Bourbonnais Nume alternativ: Bourbonnais pointer.
 Tara de origine: Franta.
 Istoric: aceasta rasa de Brac este una veche, care exista inca din secolului al XVI-lea sau al XVII-lea. Dezvoltat pentru a fi un caine versatil de vanatoare de pasari, este probabil inrudit cu Bracul francez. Rasa a fost aproape de disparitie dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial, dar a fost revitalizata de crescatorul Michel Comte. Bourbonnaisul este destul de rar, dar continua sa fie folosit la vanatoare atat in tara sa natala, cat si in alte parti.
 Descriere fizica: este un caine de dimensiune medie, cu o tinuta eleganta. Are ochi caprui sau de culoarea chihlimbarului, urechi lasate si este in mod natural fara coada sau are una ca un ciot. Blana aspra si scurta este de culoare piersicii sau rosu-inchis, denumite de catre francezi Zer de peacher sau lie de vin, mugur de piersic sau drojdie de vin.
 Inaltime: 48-56 cm.
 Greutate: 15-25 kg.
 Temperament: acest caine este muncitor si foarte dresabil. Este bland, dar jucaus, si poate fi destul de sensibil. Rasa este versatila, facand din acest caine un bun vanator si un bun companion. Cu familia este dragastos.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine intr-o casa dintr-o zona rurala sau suburbana, unde sa i se dea o slujba sau sa fie inclus intr-o activitate organizata. Nu este un bun caine de tinut in cusca. Viata de familie in timpul saptamanii si mersul la vanatoare in weekend reprezinta o situatie ideala.
 Nevoi speciale: atentie, slujba sau activitate
 Posibile probleme de sanatate: ectropion, entropion, displazie de sold.

  Interpet's International


Back to content