Cainele de Islanda - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Cainele de Islanda

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele nordice si primitiveCainele de Islanda  Nume alternativ: Ciobanesc de Islanda, Spitz islandez, Cainele Friaar.
  Tara de origine: Islanda.
  Istoric: Cainele de Islanda este singura rasa nativa a acestei tari. Se considera ca a fost adus aici de vikingi la sfarsitul secolului al IX-lea sau inceputul secolului al X-lea. A fost folosit ca ciobanesc si considerat o unealta vitala pentru fermieri si agricultori. Desi de mai multe ori a fost pe punctul de a disparea. in ultimii ani numarul lor a crescut.
 Descriere fizica: Cainele de Islanda este un caine de talie mica spre medie, mai lung decat coada sa, cu pieptul adanc. Capul este triunghiular, cu botul mai scurt decat craniul. Urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare. cu varfurile rotunjite. Coada este purtata peste spate. Exista o varietate cu blana de lungime medie si una cu blana lunga; ambele variante au blana deasa si rezistenta la vreme, cu un strat inferior gros. Blana este cea mai lunga la gat, partea posterioara a picioarelor si pe coada. Poate fi cafeniu, gri. maro sau negru cu pete albe.
  Inaltime: 41 - 51 cm.
  Greutate: 11 - 16 kg.
  Temperament: acest caine este bland si voios, si se intelege de minune cu toti oamenii, inclusiv cu copiii. Este loial si entuziast in munca pe care o face, si jucaus acasa.
  Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
  Cel mai bun stapan: cel mai bine se simte intr-o familie activa, in mediu rural.
  Nevoi speciale: exercitii, periaj si pieptanat, o slujba sau o activitate organizata, socializare, dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: displazie de sold.

  Interpet's InternationalBack to content