Du-te la conținut
Cum sa comunici cu cainele tau 24.
Cainii si masinile

Cainii si masinile


Pe masura ce devenim tot mai dependenti de masini, deplasarea cu acestea a devenit un lucru cotidian si pentru caini, fiind dusi cu ele pana la locul de plimbare sau la veterinar, frizer, coafor, adapostul pentru patrupede sau pur si simplu in calatorie. Trebuie ca patrupedele sa invete de la varsta frageda cum sa se comporte in aceste medii.

Pericolele la care sunt expuse cainii

Cainii nu trebuie lasati niciodata singuri in masina. Cateii la o varsta frageda de 7-15 saptamani, in special, se pot plictisi si pot distruge interiorul. Daca este la varsta la care apar dintii, circa trei luni, cainele poate roade tapiteria sau presurile pentru a-si alina iritatia din gura. Cainii continua sa cada an de an victime ale caniculei pentru ca sunt lasati inchisi in masini, fara apa necesara hidratarii lor.
Desi cainele poate suferi initial de rau de masina, odata ce se obisnuieste cu aceasta, va fi foarte incantat de fiecare data cand va fi luat in masina fiindca o va asocia cu plimbarea. Daca nu este supravegheat, poate incepe sa latre si sa topaie pe bancheta. De aceea, dresajul de la o varsta mica este esential. Exista mai multe cai de minimalizare a probabilitatii aparitiei acestor probleme atunci cand conduceti cu un catelus in masina:
  - Luati catelusul pentru o plimbare scurta cu masina inainte de varsta la care incepe sa fie scos la plimbare pentru a-l obisnui cu asemenea calatorii.
  - Ţineti mereu cainele inchis intr-o cusca asigurata cu o centura de siguranta pe bancheta din spate pentru propria lui siguranta.
  - Inainte de a-l urca in masina, plimbati-l pe jos si aranjati sa va ia cineva pe drumul catre casa, astfel incat cainele sa nu asocieze urcarea intr-o masina cu o plimbare ulterioara.

Goana dupa masini

Alergarea dupa masini reprezinta o problema serioasa pentru proprietarii de caini, cainele riscand sa fie lovit de conducatorii auto neglijenti sau neatenti. Cainii alearga dupa masini din doua motive. In primul rand este o manifestare a instinctului natural de urmarire a prazii, desi nu doresc sa o ucida, ci mai degraba sa se joce cu ea, asa cum fac atunci cand alearga dupa minge. Cainele poate, de asemenea, sa alerge dupa o masina fiindca o priveste ca pe un intrus ce trebuie alungat. Cursurile de dresaj va vor ajuta sa va impuneti controlul asupra cainelui, astfel ca inainte chiar de a incepe sa alerge ii veti putea ordona sa asculte comanda "stai". Urechile sale ciulite reprezinta un semnal ca aude o masina inainte ca dumneavoastra sa o sesizati, lucru care va permite sa-i dati comanda "stai"!
Unele rase insa, in special cele create in scopuri sportive,
precum vanatoarea – ca Jagdterrier, Copoi Hannoverian, Brac German, Vizsla, Golden Retriever, Labrador Retriever, Ogari, Airedale terrier, Brac Weimarez, Westie, Yorkshire terrier, Basset Hound, Beagle, Cocker, Dalmatian, Foxterrier, Jack Russell terrier, Pinscher, Schnauzer pitic si mediu, Welsh terrier, Setter si Teckel -, pot ocazional sa dea curs impulsului de a vana chiar daca sunt bine dresate. Cainii nu trebuie niciodata scapati din vedere in aproprierea drumurilor, soselelor. In curte, cainele trebuie tinut in interiorul unei imprejmuiri pentru a-l impiedica sa fuga. Cand il scoateti la plimbare, trebuie tinut in lesa pana cand
ajungeti intr-un mediu sigur, cum sunt parcurile.

Interpets International
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com
Cainii si automobilele
Înapoi la cuprins