Chinook - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Chinook

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele nordice si primitive
Chinook  Tara de origine: S.U.A.
  Istoric: Chinook-ul este o rasa nordica, provenind dintr-un singur stramos nascut in anul 1917, Chinook, ai carui parinti au fost Husky siberian si metis de Saint-Bernard. Urmasii lui Chinook i-au mostenit culoarea, talia si inteligenta. Chinook si urmasii sai au fost folositi pentru tractiune in expeditia in Antarctica a Amiralului Byrd din anul 1929, stabilind recorduri la sanie de distanta, greutate si viteza. Din pacate, Chinook si-a pierdut viata in acea expeditie. Rasa aproape a disparut in anii 1980 cand nu mai existau decat 11 caini buni de reproductie, dar in ultimii ani numarul lor a crescut.
  Descriere fizica: Chinook este un caine de talie medie spre mare, mai mult lung decat inalt. Are un craniu lat, bot conic, ochi migdalati maronii: urechile pot fi purtate erecte, semi-erecte sau lasate. Are o coada asemanatoare cu o sabie si picioare bine acoperite de blana si cu membrana interdigitala. Blana dubla groasa este maro-roscat cu pete maro-roscate pana la negru pe urechi si pe bot.
  Inaltime: 53 - 69 cm.
  Greutate: 25 - 35 kg.
  Temperament: cainii din aceasta rasa sunt loiali, muncitori si versatili. Sunt prietenosi si calmi, retrasi, dar neagresivi cu strainii. Cainii sunt inteligenti, alerti si usor de dresat, dar se maturizeaza incet. Se inteleg bine cu copiii si cu alte animale.
  Nivel de activitate: moderat.
  Cel mai bun stapan: cea mai potrivita familie este una activa, intr-un mediu rural sau suburban.
  Nevoi speciale: miscare, curte ingradita, periaj, stil de viata de interior, socializare, dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: cataracta, criptorhidism, displazie, convulsii, probleme cutanate.


  
Interpet's InternationalCainele Chinook de vanzare
Back to content