Ciobanesc de Tatra - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada
Follow Me on Pinterest


Owczarek Podhalanski
 Nume alternative: Ciobanesc polonez de Tatra, Caine de munte polonez.
 Tara de origine: Polonia.
 Istoric: aceasta rasa provine din regiunea Podhale din Lantul Tatra al Muntilor Carpati, in sudul Poloniei. Rasa a fost dezvoltata ca paznic pentru turme, pentru tractiune si manarea animalelor, caine politienesc si militar, gardian personal si animal de companie. A fost aproape de disparitie dupa Al Doilea Razboi Mondial. Desi a fost revitalizata, rasa continua sa fie rara.
 Descriere fizica: este un caine mare, puternic, cu un corp cu aspect dreptunghiular. Capul puternic are un craniu usor rotunjit care este mai scurt decat botul conic. Ochii sunt maronii inchis si usor oblici. Nasul este mare, iar urechile medii sunt triunghiulare. Labele sunt mari. iar coada lunga este tinuta in jos. Blana dubla are un puf gros si un par lung, aspru, drept sau ondulat, si alb. Blana este mai scurta pe cap, bot si partea anterioara a picioarelor, si mai lunga pe gat si piept, coada, coapse si labe.
 Inaltime: 59-69 cm.
 Greutate: 45.5-67.5 kg.
 Temperament: este un caine calm, sobru, afectuos cu familia, dar precaut cu strainii. Poate reactiona cand este provocat si este atat inteligent, cat si independent. Este activ in special noaptea.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan experimentat intr-un climat rece. Se potriveste vietii in suburbii sau la tara.
 Nevoi speciale: curte ingradita. ingrijirea blanii, lesa, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: alergii, volvulus gastric, cataracta, epilepsie, displazie de sold.


Ciobanesc de Tatra de vanzare
 
Back to content | Back to main menu