DESCRIEREA SI CARACTERISTICILE RASELOR DE CAINI - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

DESCRIEREA SI CARACTERISTICILE RASELOR DE CAINI

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor

    Desi toti cainii apartin aceleiasi specii, exista peste 400 de rase diferite. In familia canina exista cam orice, de la giganticul Dog German la micutul Yorkshire Terrier.
   Fiecare dintre rase a fost selectionata cu un anumit scop, fie ca acesta este vanatoare, paza turmelor sau companion. Unele rase au fost dezvoltate pentru o slujba foarte precisa, cum ar fi aportul franghiilor de pescuit sau pentru actionarea rotilor pentru frigare. Cu toate ca marea majoritate a cainilor de astazi sunt animale de companie, continuam sa crestem cainii pentru aspectul si personalitatea stramosilor lor.
  Inainte de a cumpara sau adopta un caine, este important sa invatati cat mai multe lucruri despre rase si sa gasiti printre acestea pe aceea care se potriveste cel mai bine stilului dumneavoastra de viata. Fiecare amestec de rasa reflecta mostenirea atat in privinta aspectului, cat si a personalitatii.
  Fiecare registru organizeaza rasele diferit. Desi American Kennel Club (AKC) are registrul la care se fac cele mai multe referiri pe teritoriul Statelor Unite, noi am folosit modul de grupare al raselor utilizat de United Kennel Club (UKC) datorita claritatii acestuia. Descrierile raselor se bazeaza pe mai multe surse, inclusiv cluburile fiecarei rase in parte si registrele AKC, UKC, FCI (Federation Cynologique Internationale) si al American Rare Breed Association (ARBA); mai multe publicatii si periodice.
 Descrierea fiecarei rase cuprinde informatii privind istoria rasei, descrierea fizica, temperament, posibile probleme de sanatate si conditiile de trai cele mai potrivite pentru rasa respectiva. Descrierea fizica se bazeaza pe standardele dezvoltate de AKC sau alte registre. Desi aceasta reprezinta un ideal, multi dintre indivizii raselor nu se incadreaza fix in aceste standarde. Cu exceptia cazului in care doriti sa participati la concursuri, o mica variatie a culorii, taliei, sau greutatii nu va influenta anii de prietenie si afectiune pe care vi-i va oferi. Pe langa asta, nu toate standardele raselor sunt la fel; standardele din registrele din diverse tari sau ale diverselor cluburi de rase cu teluri diferite pot fi altele.

  Multe dintre rase au atat o linie de munca, cat si una pentru expozitii. In general fiecare cu clubul sau, cluburi care s-ar putea sa ceara caracteristici foarte diferite de la o rasa. Desi unele standarde arata ca absolut necesare urechile sau coada taiate, aceste procedee nu sunt legale in toate tarile, in Europa este interzis. Pe langa aceasta, multi dintre proprietarii acestor rase se abtin de la aceste proceduri din motive umane.
 Nu toate descrierile de rase includ si posibile probleme de sanatate. Acest lucru nu inseamna ca aceste rase nu au probleme comune de sanatate, ci ca rasa fie este prea noua, fie are prea putine exemplare si astfel nu a fost studiata intensiv. Unele rase sunt cunoscute dupa mai multe denumiri. Noi am folosit denumirile cele mai utilizate in Europa, incluzand numele alternative in descriere.

1. Rasele Nordice2. Rasele de ciobanesti si de cireada3. Rasele pentru vanatoare cu pusca4. Rasele de paza si aparare5. Copoii6. Ogarii si rasele Pariah7. Terrieri8. Rasele de companie

Back to content