Epagneul Pont-Audemer - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Epagneul Pont-Audemer

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare
Epagneul Pont-Audemer Nume alternativ: Pont-Audemer Spaniel.
 Tara de origine: Franta.
 Istoric: acest Pointer/Retriever a fost dezvoltat in secolul al XIX-lea, probabil din Poodle si Spanieli, cum ar fi Spanielul irlandez de apa, Spanielul de Picardia si Barbetul. A fost crescut pentru vanatoarea de rate. Este foarte rar, chiar si in Franta.
 Descriere fizica: este un caine de talie medie, indesat, cu un cap ingust, nas maro, ochi caprui sau de culoarea chihlimbarului, si urechi lungi lasate, purtate departate de cap. Coada de lungime medie este taiata la o treime din lungimea naturala si purtata drept sau poate fi lasata natural, situatie in care este curbata. Blana creata, usor aspra, este maro sau maro cu gri pestrit.
 Inaltime: 50-57,5 cm.
 Greutate: 18-24 kg.
 Temperament: cainii din aceasta rasa sunt entuziasti, prietenosi si adaptabili; este o rasa atat muncitoare, cat si comoda. Se bucura de compania copiilor si le place foarte mult sa inoate.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan sau familie activa, locuind in suburbii sau la tara, dar se poate adapta, cu suficienta miscare si atentie, si la viata la oras.
 Nevoi speciale: atentie, miscare, ingrijirea blanii.
 Posibile probleme de sanatate: niciuna cunoscuta.

  Interpet's International


Vand caini de rasa Epagneul Pont-Audemer
Back to content