Catelul in interiorul casei - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Totul despre cainele tau > Prima zi acasaIn interiorul casei    
In casa dumneavoastra exista o multitudine de pericole potentiale si atractii pentru cainele dumneavoastra. Mergeti din camera in camera si inlaturati tot ce este pe podea. Nu ar trebui sa se mai afle decat mobilier pe podea. Puneti pernele, jucariile, jocurile si pantofii in locuri in care nu poate ajunge. Tineti minte, orice rontaie cainele este vina dumneavoastra. Atunci cand il lasati in locuri in care poate ajunge, atunci el poate considera ca are voie. Daca ii este permis sa rontaie lucruri atunci cand este pui, va continua sa faca acest lucru si atunci cand este adult. Nu ii formati obiceiuri rele si nu riscati bunastarea cainelui sau a proprietatii dumneavoastra.
   Pana cand incepeti dresajul, cainele nu trebuie sa aiba acces la lucruri din casa care nu ii apartin si nu ar trebui sa i se permita sa aiba casa la dispozitie.


Dormitorul


   Tineti hainele, cartile si pantofii in alte locuri decat pe podea. Depozitati toate lucrurile in dulap sau pe rafturi. Daca este nevoie, puteti sa folositi sigurante pentru copii pentru a tine dulapul si usile noptierelor inchise, tineti intotdeauna usa camerei inchisa atunci cand nu sunteti acolo, astfel incat puiul sa nu aiba posibilitatea sa umble dupa cum vrea el. Faceti curat sub pat puilor le place sa intre acolo si vor crea haos printre tot ce este acolo.
    Asigurati-va ca astemuturile nu atarna si ca nu au ciucuri pe care puii i-ar putea gasi tentanti bagati sub saltea colturile care ar putea atarna, in ceea ce priveste pastilele pe care le-ati putea tine langa pat: aspirina, vitamine, medicamente pentru tuse. Puneti-le intr-un sertar.
   Daca aveti copii, adunati-le jucariile de pe podea. Batalia jucariilor poate fi grea atat pentru copii, cat si pentru caini; niciunora nu le place sa renunte la ele. Acest conflict poate face un caine sa fie posesiv cu jucariile lui, lucru care poate sa fie periculos pentru copilul dumneavoastra.
  Un pui de catel trebuie sa fie invatat ca jucariile copilului sunt doar pentru copii: puii au jucariile lor personale. Daca ii este permis sa se joace cu jucariile copilului dumneavoastra, el nu va invata aceasta lectie importanta. Exista, de asemenea, pericole care stau ascunse in jucariile copilului. Mici bucati de plastic sau materialele cu care sunt umplute unele jucarii nu sunt facute pentru caini.
   Acestea reprezinta un pericol de sufocare sau pot cauza probleme digestive. Evitati ca jucariile favorite sa fie distruse, puii sa se imbolnaveasca si sa aiba loc lupte intre copil si caine, prin strangerea de pe podea a jucariilor copilului si prin tinerea inchisa a usii de la dormitor. 
 
Back to content | Back to main menu