In sfarsit acasa - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

In sfarsit acasa

Totul despre caini > Prima zi acasaIntalnirea cu familia

    Inainte de a aduce noul caine acasa, mai discutati o data cu familia dumneavoastra. Asa cum ati discutat tipul si rasa de caine pe care il vrea familia dumneavoastra, acum este momentul sa discutati si sa stabiliti ce inseamna pentru fiecare membru al familiei noul caine. Exista ingrijorari sau asteptari care trebuie lamurite? Sunt alocate treburile si responsabilitatile, si este toata lumea de acord? Parintii trebuie sa fie constienti ca desi copilul isi doreste cu disperare un pui de caine, el sau ea nu isi va asuma neaparat responsabilitatile.
   Nu transformati ingrijirea cainelui intr-o pedeapsa. Cainele va fi cel care va suferi. Acesta este, de asemenea, un moment propice pentru a stabili care sunt regulile casei.
   Decideti daca ii veti permite sa se urce pe mobilier, in ce camere, si in ce paturi. Unde va dormi? Unde vor fi puse castroanele de mancare si apa? Cum veti colabora cu totii pentru a dresa puiul sa nu sara, sa nu ciupeasca sau sa cerseasca - consecventa in dresaj este vitala. Asigurati-va ca toti membrii familiei sunt multumiti de deciziile luate.


In sfarsit acasa - Puii

    Ziua in care aduceti noul pui acasa este una emotionanta pentru dumneavoastra, pentru familia dumneavoastra si pentru pui. Acesta s-ar putea sa fie primul moment in care este departe de mama, fratii si surorile sale. La inceput, puiul va fi coplesit de toate lucrurile noi la care este expus, asa ca este de datoria dumneavoastra sa-i faceti tranzitia cat mai usoara cu putinta.
    La varsta de opt saptamani, puiul are perioade intense de activitate care alterneaza cu
perioadele de somn. Prin actiunile de asigurare a casei ii permiteti puiului sa se poata desfasura in voie in perioadele sale de activitate maxima. Pentru a se simti bine cand doarme, o
perioadele de somn. Prin actiunile de asigurare a casei ii permiteti puiului sa se poata desfasura in voie in perioadele sale de activitate maxima. Pentru a se simti bine cand doarme, oferiti-i un pat si un cos in care sa poata dormi linistit. Dupa pauzele de nevoi, masa si joaca, puneti puiul in cos cu o patura calduroasa si o jucarie moale.
    In primele nopti, puii s-ar putea sa planga si sa schelalaie, simtind lipsa caldurii si confortului oferit de mama sa. Unii oameni pun in cosul puiului sticle cu apa calda sau un ceas care ticaie ca un inlocuitor pentru caldura mamei si fratilor, si pentru a imita bataile inimilor acestora. O jucarie moale si pufoasa il va face sa se simta si mai confortabil. Rezistati tentatiei de a-1 lasa sa doarma cu dumneavoastra in pat, chiar daca vi se rupe inima sa il vedeti asa. Daca vreti sa ii permiteti sa doarma cu dumneavoastra, asteptati intai sa se obisnuiasca sa doarma singur pentru a va asigura ca nu vor aparea fobii legate de somn.
    In primele cateva saptamani, puii ar trebui sa stea in dormitorul dumneavoastra pentru ca sunt fricosi si pentru ca au nevoie sa urineze destul de des. Asteptati-va sa fiti treziti destul de des la inceput de icnetele puiului. Atunci cand se intampla acest lucru, duceti puiul afara si asteptati sa isi faca nevoile, laudandu-1 zgomotos atunci cand face asta.
  Un pui nou este ca un copil nou - inclusiv cu nopti nedormite.

In sfarsit acasa - Adultii

    Aducerea acasa a unui caine adult are parte de propriile probleme. Unii caini adulti s-ar putea sa nu aiba nici un fel de maniere sau s-ar putea sa nu fi fost niciodata in viata lor intr-o casa. Unii Ogari de curse pensionati s-ar putea sa aiba nevoie sa fie invatati sa urce scarile pentru ca vietile lor anterioare se limitau la custi si pista de curse. Alti caini sunt educati si stiu sa se comporte intr-o casa. Nu veti sti cum este noul caine pana in momentul in care il aduceti acasa. Unii etologi canini denumesc primele saptamani petrecute de un caine intr-o casa noua „luna de miere”. In general, este nevoie de o perioada de timp pana cand cainele sa se simta suficient in siguranta pentru a-si manifesta adevarata personalitate asa ca agresivitatea, posesivitatea si alte caracteristici negative, cat si pozitive, s-ar putea sa aiba nevoie de ceva timp pentru a iesi in evidenta.
   Este important ca noul caine sa aiba un loc unde sa se poata retrage aici poate fi de folos o cusca, desi el nu va avea nevoie sa petreaca la fel de mult timp in ea in comparatie cu un pui.
Aratati cainelui ca are propriul sau loc unde se poate retrage atunci cand lucrurile se dovedesc prea stresante pentru el. Portile de asigurare pentru copii se pot dovedi de folos pentru a limita accesul cainelui in anumite zone
Aratati cainelui ca are propriul sau loc unde se poate retrage atunci cand lucrurile se dovedesc prea stresante pentru el. Portile de asigurare pentru copii se pot dovedi de folos pentru a limita accesul cainelui in anumite zone s-ar putea sa fie inca in perioada cand rontaie lucruri, iar anxietatea poate produce dezastre.
   Iar prea multa liberate poate fi coplesitoare pentru un caine adoptat dintr-un adapost.
  Este, de asemenea, important sa tineti noul caine in lesa atunci cand sunteti cu el afara. Un caine nou este predispus sa fuga, asa ca incercati sa evitati astfel de probleme.
Back to content