Inducerea varsaturilor un caz de urgenta la un caine - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Totul despre cainele tau > Ingrijirea SanatatiiInducerea varsaturilor    In cazul in care cainele dumneavoastra a ingerat substante otravitoare si nu puteti primi ajutor rapid, s-ar putea sa fie nevoie sa ii induceti varsaturile. Sunati-va mai intai medicul veterinar. Varsaturile dupa ingerararea de substante otravitoare pot fi problematice pentru cainele dumneavoastra. Nu induceti niciodata varsaturile in cazul in care cainele a ingerat substante caustice cum ar fi kerosen sau substante de curatat tevile pentru ca acestea ard mucoasele. Nu folositi sirop de ipeca, o substanta emetizanta comuna, pentru ca poate fi ineficienta sau chiar periculoasa.
    Pentru a induce varsaturile, administrati-i cainelui o lingurita de solutie de peroxid de hidrogen (3% peroxid de hidrogen si 97% apa) la cinci kilograme greutate. Poate fi administrata cu ajutorul unei seringi. Cainele ar trebui sa vomite cam in cinci minute; in cazul in care acest lucru nu se intampla, repetati dupa 10 minute.
Intotdeauna mentineti trusa pentru dezastre complet echipata. In aceasta ar trebui sa aveti si medicamentele pentru cainele dumneavoastra: o trusa de prim ajutor pentru caine; numere de telefon in caz de urgenta (inclusiv cele ale veterinarului, clinicii de urgente si ale altor persoane care va ajuta la ingrijirea cainelui); o lesa si o zgarda de rezerva; o placuta de identificare; ustensile pentru ingrijirea blanii: pieptene, perie, sampon, foarfeca pentru unghii, solutie pentru curatarea urechilor, vata, un prosop, o jucarie sau doua (de exemplu, o minge de tenis sau o alta jucarie de rontait); o sticla cu apa; rezerva de hrana pentru o zi; castroane pentru hrana si pentru apa. Trusa de dezastre ar trebui sa includa o poza cat mai relevanta cu cainele dumneavoastra, care poate fi de folos daca sunteti separati in cazul unui dezastru. Nu in ultimul rand, tineti o fisa medicala la zi a istoricului medical al cainelui care sa includa si dovezi ale celor mai recente vaccinuri, in special cel antirabie. Aceasta ar putea sa fie necesara atunci cand cautati cazare pentru caine.
    Este cunoscut faptul ca in vijelii se pot smulge zgarzile cu placutele de identificare, lasand cainii dezorientati si fara niciun mijloc de a fi identificati. Asa ca pe langa zgarda obisnuita este cel mai bine sa aveti cainele tatuat cu un numar de identificare sau sa aiba implantat un microcip. Aceste forme permanente de identificare pot fi salvatoare in cazul in care zgarda cainelui se pierde.
    Anumite zone sunt mai predispuse unor anume dezastre, asa ca este bine sa fiti constienti de acestea si sa va pregatiti pentru ele. Ar trebui sa existe o rezerva de hrana si apa pentru trei saptamani pentru fiecare membru al familiei, si planuri alternative de intalnire in afara casei intr-o zona fara cabluri electrice in cazul in care structura casei este afectata grav.
    In zonele unde incendiul reprezinta un risc, fiti siguri ca stiti planurile de evacuare din imediata vecinatate - cat de mult va ia sa incarcati toata familia, umana si canina, in masina si sa iesiti pe poarta? Cat timp va ia sa parasiti zona periculoasa mergand pe jos? Discutati cu fiecare membru o ruta de evacuare si procedurile care trebuie intreprinse in eventualitatea producerii unui astfel de dezastru.
    In fiecare familie trebuie sa existe un membru responsabil cu cainii, astfel incat niciun alt membru al familiei sa nu fie in pericol cautandu-i. Includeti si cainii in exercitiile de pregatire a urgentelor. Verificati lunar alarmele de incendiu si tineti aproape de pat un prosop pentru a va putea acoperi gura si nasul sau pe cele ale companionilor canini sau umani de care trebuie sa aveti grija, in eventualitatea producerii unui incendiu. Asigurati-va ca toate ferestrele se deschid cu usurinta si ca toate camerele au cel putin doua iesiri Nu incuiati niciodata custile cainilor dumneavoastra; nu tineti niciodata cainii in zone care sunt greu accesibile din afara.

 
 
Back to content | Back to main menu