Kooikerhondje - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Kooikerhondje

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare pe apaKooikerhondje Nume alternativ: Cainele kooiker, Dutch Decoy Spaniel, Dutch Decoy Dog.
 Tara de origine: Olanda.
 Istoric: Kooikerhondje este o rasa olandeza veche, considerata a fi fost dezvoltata in secolul al XVI-lea. A fost crescuta pentru a speria ratele cu scopul de a le duce in plase. Rasa a incetat sa mai fie folosita datorita scaderii populatiei de rate si aproape a disparut pana la sfarsitul celui de Al Doilea Razboi Mondial. A fost readus in actualitate de catre impatimiti si continua sa prospere in Olanda, desi este inca rar in alte parti ale lumii.
 Descriere fizica: este un caine mic, usor mai lung decat este inait. Are un cap lat, cu ochii migdalati, maro, nas negru si urechi lasate. Craniul este egal ca lungime cu botul. Blana dubla are un strat exterior de lungime medie. neted, cu o baza alba si pete portocalii-rosii si stea alba pe o fata portocaliu-rosie. Urechile au varfurile negre, denumite cercei. Coada lunga este bine imblanita.
 Inaltime: 35-40 cm.
 Greutate: 9-11 kg.
Temperament: este un caine prietenos si activ, desi deseori zgomotos. Este devotat si dragastos cu familia, dar precaut cu strainii. Se descurca foarte bine cu copiii mai mari.      
 Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan activ, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
 Nevoi speciale: dresaj pozitiv, socializare, supraveghere cand este in preajma copiilor.
 Posibile probleme de sanatate: cataracta, epilepsie, mielopatie necrotica ereditara, luxarea patelelor, boala von Willebrand.

  Interpet's International


Back to content