Lapphund suedez - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Lapphund suedez

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele nordice si primitive
Lapphund finlandez/Lapphund suedez  Nume alternativ: Suomenlapinkoira, Lapinkoira.
  Tara de origine: Finlanda.
  Nume alternativ: Svensk Lapphund.
  Tara de origine: Suedia.
  Istoric: atat Lapphund-ul finlandez, cat si cel suedez sunt rase vechi, cu origini comune, specialistii sustinand ca au peste 9.000 de ani vechime. Descendentii lor au insotit oamenii in Scandinavia. Ei au fost crescuti si dezvoltati de catre poporul nativ scandinav, Sami (Laplanders). Poporul Sami folosea acesti caini pentru vanatoarea si pazirea cirezilor de reni. Ambele rase continua sa fie folosite in aceste roluri traditionale, dar sunt de asemenea tinuti si ca animale de companie.
  Descriere fizica (varietatea finlandeza): este un caine de talie medie, compact si are aspectul patratos tipic cainilor de tip Spitz. Are urechile ciulite si un bot conic, asemanator cu al vulpii. Blana dubla are un strat exterior lung si des. Poate avea orice culoare sau combinatie de culori atat timp cat una dintre ele domina. Poate avea insemne pe fata, gat, abdomen si coada.
  Descriere fizica (varietatea suedeza): Lapphund-ul suedez este un caine de talie medie, cu un corp musculos, dreptunghiular. Are un aspect tipic de Spitz, cu capul rotund si bot conic, care are aproape o treime din lungimea craniului. Urechile sunt mici, triunghiulare si ridicate. Blana dubla are un strat inferior cret si des, iar cel exterior este lung si drept. Blana este mai lunga in jurul gatului, pe partea posterioara a picioarelor si pe coada. Poate fi negru, maroniu sau cafeniu. Poate avea alb pe labe, piept si varful cozii, dar mai mult de atat nu este de dorit.
  Inaltime: 40-50 cm.
  Greutate: nu exista standard.
Temperament: cainii din ambele rase sunt inteligenti, usor de dresat si prietenosi. Pot fi incapatanati si sunt recunoscuti pentru faptul ca sunt galagiosi. Se bucura de timpul petrecut afara si de climatul rece.
  Nivel de activitate: moderat catre ridicat.
  Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine in familii active, intr-un mediu suburban sau la tara.
  Nevoi speciale: exercitii, ingrijirea blanii, socializare, dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: epilepsie, displazie de sold.

  Interpet's InternationalBack to content