Lundehund Norvegian - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Lundehund Norvegian

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele nordice si primitiveLundehund  Nume alternativ: Norsk Lundehund, Norwegian puffin dog, Puffin dog.
  Tara de origine: Norvegia.
  Istoric: Lundehund-ul este considerat o rasa veche, care initial a fost folosit pentru vanatoare de pinguini, care isi fac cuiburile pe stanci. A fost dezvoltata in acest scop: este un caine foarte flexibil, care are abilitatea de a-si plia complet urechile, are sase degete care ii permit sa se prinda mai bine de marginile stancilor. In anii 1940, o epidemie de pesta canina a omorat aproape toate exemplarele din aceasta rasa. dar crescatorii au reusit sa readuca rasa cu putinii caini ramasi apti pentru reproductie, unii sustinand ca numarul acestora a fost doar de sase. Cainii din aceasta rasa sunt capabili sa isi extinda labele din fata in lateral datorita articulatiei umerilor si sa isi intoarca extremitatea cefalica cu susul in jos. Au o configuratie deosebita a mandibulei, despre care unii sustin ca pare a fi inrudita cu cea a cainelui Ur care a trait inainte de Epoca Glaciara.
  Descriere fizica: Lundehundul este un caine de dimensiuni mici, mai mult lung decat inalt. Are un cap trapezoidal: urechi triunghiulare, erecte. Blana este dubla, iar coada o poarta curbata peste spate. Este roscat cu alb. cu o coama alba in jurul gatului si zone albe aditionale pe picioare, abdomen si fata.
 Inaltime: 31-38 cm.
 Greutate: 6 - 7 kg.
 Temperament: acest caine este vioi si voios. Este devotat familiei sale, dar este precaut cu strainii. Se intelege bine cu alti caini, dar nu poate fi de incredere in compania altor animale. Aceasta rasa este independenta si cu o vointa puternica, asa ca dresajul s-ar putea sa se dovedeasca dificil. Cateodata, poate manifesta comportamente primitive cum ar fi vanatoarea si marcarea teritoriului in casa.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: este o rasa adaptabila, dar se va descurca cel mai bine intr-un mediu suburban sau rural. Propietarul ar trebui sa fie o persoana pregatita din punct de vedere financiar pentru existenta unor probleme de sanatate.
 Nevoi speciale: activitati, exercitii, ingrijire medicala, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: enteropatie cu pierdere de proteine (sindromul Lundehund sau EPP) si afectiuni gastro-intestinale. Lundehund-ul este predispus unei boli grave denumita enteropatie intestinala, care reduce substantial durata de viata a marii majoritati a cainilor. Pana la 90% dintre exemplarele de Lundehund sunt diagnosticate cu aceasta afectiune, care este de asemenea numita sindromul Lundehund.


  
Interpet's InternationalBack to content