Ogar italian - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Ogar italian

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Ogari
Ogarul italian  Nume alternative: Picolo levriero italiano, IG, Iggy.
  Tara de origine: Italia.
  Istoric: aceasta este cea mai mica dintre rasele de ogari. Descendenta a cainilor despre care se crede ca au existat acum mai bine de doua mii de ani, in timpul Evului Mediu aceasta rasa putea fi intalnita in toata Europa sudica. A devenit populara in Italia in secolul al XVI-lea si in Marea Britanie un secol mai tarziu. Era o rasa favorita a regalitatii, inclu a Caterinei cea Mare a Rusiei si Printesei Anne a Danemarcei. Aproape intotdeauna a fost tinuta ca animal de companie, desi initial s-ar putea sa fi fost crescuta pentru a vana an mici. A fost importata in S.U.A. spre sfarsitul secolului al XIX-lea.
  Descriere fizica: este un caine mic, suplu si cu oase fine. Se aseamana cu ogarii mai mari; mai mic si mai fin, dar cu acelasi cap lung si ingust; urechi pliate, piept adanc, si coada ascutita curbata. Are o blana scurta, dreapta, care poate avea orice culoare. Petele tigrate sau punctele cafenii nu sunt acceptate. Cele mai des intalnite culori sunt albastru, cafeniu, rosu, maro si alb.
  Inaltime: 33-38 cm.
  Greutate: 3,5-7 kg.
 Temperament: este un caine afectuos, jucaus si intrucatva neajutorat. Este devotat stapanului sau, dar frecvent este rece cu strainii; inteligent si usor de dresat, dar poate fi incapatanat. Se descurca bine cu copiii mai mari.
  Nivel de activitate: scazut.
  Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca cel mai bine cu o familie sau un individ intr-o casa din oras sau din suburbii.
  Nevoi speciale: atentie, curte ingradita, lesa, protectie impotriva frigului, socializare.
  Posibile probleme de sanatate: boli autoimune, hipotiroidism, boala Legg Perthes, luxatii ale patelelor.

  Interpet's InternationalBack to content