Ogar Spaniol - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Ogar Spaniol

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Ogari
Ogarul spaniol  Nume alternative: Galgo Espanol.
  Tara de origine: Spania.
  Istoric: aceasta rasa este descendenta ogarilor asiatici si a fost crescuta pentru vanatoarea de iepuri si alte animale mici in stepele si zonele muntoase ale Peninsulei Iberice. Se crede ca a ajuns in Spania odata cu arabii si este posi sa fie descendent al Sloughi sau al Ogarului de Ibiza. A fost exportat in Irlanda si Anglia in secolele al XVI-lea si al XVI-lea, si este deseori citat ca fiind stramosul Ogarului englez. Continua sa fie folosit pentru vanatoare si pentru cursele de ogari din tara sa natala. Asemenea celorlalti ogari, folosirea acestora in curse este controversata, existand rapoarte de tratament crud cu animalele din partea unor proprietari de curse si a vanatorilor.
  Descriere fizica: este un caine mare, cu aspect dreptunghiular, ingust si cu pieptul adanc. Este atat musculos, cat si elegant, avand un cap lung, ingust, si botul care este mai lung decat craniul. Are un nas mic, negru, si ochi migdalati. Urechile triunghiulare sunt pliate atunci cand se odihneste si semi-erecte atunci cand este atent sau activ. Are un gat lung si coada ascutita, lunga, cu aspect de cariig. Blana poate fi scurta si dreapta sau lunga si sarmoasa. Poate fi de orice culoarea, dar in general este negru, pestrit cu negru, castaniu inchis, cafeniu, tigrat, galben, rosu, alb, sau alb cu pete multicolore.
  Inaltime: 61-71 cm.
  Greutate: nu exista un standard disponibil.
  Temperament: Ogarul spaniol este un exce caine de companie; este bland cu copiii si devotat familiei. Iubeste sa se joace, dar tinde sa fie sedentar in casa. Este sensibil si poate fi distant cu strainii si agresiv cu ani mici. Marea majoritate a acestor caini tinuti ca animale de casa sunt de fapt ogari de curse pensionati sau caini de vanatoare, asa ca vor avea nevoie de putin dresaj pentru a se acomoda cu noile roluri.
  Nivel de activitate: moderat.
  Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se adapteaza la marea majoritate a conditiilor de trai, dar nu ar trebui sa traiasca intr-o casa in care mai exista si alte animale mici.
  Nevoi speciale: exercitii moderate, protectie impotriva frigului, dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: niciuna cunoscuta.

 Interpet's International


Comanda un caine de rasa Galgo Espanol
Back to content