Patterdale Terrier - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Patterdale Terrier

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Terrieri
Patterdale Terrier
Nume alternative: Terrierul cu piele neagra.
Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: aceasta rasa a fost dezvoltata in anii 1920 pentru a vana vulpi si bursuci in regiunea Patterdale din Lake District, Anglia. A fost creata din incrucisarea Lakeland Terrierilor si a micilor Staffordshire Bull Terrierilor. Initial a fost considerat mai mult un tip de Terrier decat o rasa distincta, iar accentul se punea pe valoarea sa ca animal de munca.
Descriere fizica: este un caine mic, musculos si compact. Are capul si botul puternice, si urechi pliate spre inainte. Coada este taiata la un sfert din lungimea sa. Are o blana dreapta, neagra, rosie, rosu-inchis, cenusie, si negru si cafeniu. Este permis putin alb pe piept si picioare.
Inaltime: 25,5-33 cm.
Greutate: 4,5-8 kg.
Temperament: este un caine bland, cu un caracter temperat. Muncitor si de incredere, nu este agresiv cu alti caini. Se bucura de activitatile in aer liber.
Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca cel mai bine in mediul rural, cu un stapan activ, cu activitati in exterior, dar se poate adapta si la viata in suburbii sau la oras daca i se ofera suficienta miscare.

Back to content