Perdigueiro Portugueso - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare
Perdigueiro Portugueso  Nume alternativ: Pointer portughez.
  Tara de origine: Portugalia.
  Istoric: se crede ca aceasta rasa dateaza din secolul al XIII-lea: picturi din acea perioada infatiseaza caini care arata foarte asemanator cu Pointerul portughez modern, iar cartile descriu un caine similar care era folosit la vanatoarea cu soimi. Pointerul portughez modem a fost dezvoltat pentru vanatoarea de potarnichi si exista posibilitatea sa fie un stramos al Pointerului englez.
  Descriere fizica: este un caine de talie medie, cu aspect patratos. Capul patrat are urechi lasate, de lungime medie si bűze usor atarnate. Nasul poate fi maro sau negru, in functie de culoarea blanii. Ochii sunt mari si maronii, iar coada este taiata si purtata sub spate. Blana scurta, dreapta, este aspra pe corp, dar matasoasa pe cap si pe urechi. Aceasta este galbena sau maro cu zone albe pe gat, picioare, abdomen si bot.
  Inaltime: 50-55 cm.
  Greutate: 16-27 kg.
  Temperament: Pointerul portughez este un caine activ, tenace, si intens cu instincte de vanatoare puternice. Este tandru si supus cu familia.
  Nivel de activitate: ridicat.
  Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan sau o familie activa, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
  Nevoi speciale: atentie, exercitii.
  Posibile probleme de sanatate: albinism.

  Interpet's International


Catel de rasa Brac Portugez
 
Back to content | Back to main menu