Perdiguero de Burgos - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Perdiguero de Burgos

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare

Perdiguero de Burgos  Nume alternativ: Burgos pointing dog, Pointer spaniol.
  Tara de origine: Spania.
  Istoric: se considera ca Perdiguero de Burgos exista inca din secolul al XVII-lea. Iubitorii acestei rase speculeaza ca a fost creata prin incrucisarea raselor spaniole, poate si a Perdiguero Navarro si a Sabueso Espanol. Rasa s-ar putea sa fie stramos al mai multor rase de Pointeri englezi. A fost dezvoltata pentru vanatoarea de pasari si alte animale, atat pe camp, cat si in apa. Rasa a fost aproape de disparitie la inceputul secolului al XX-lea, dar este in momentul de fata foarte populara in Spania.
  Descriere fizica: este un caine mare, puternic, dar compact, usor dreptunghiular. Are un cap puternic, lat; urechi lungi, pliate; si un nas maro. Ochii migdalati sunt caprui inchis, iar buzele atarna. Pieptul este adanc, iar coada este taiata la jumatate din lungimea ei naturala. Pielea este roz si fina, iar blana scurta este rosu inchis si alb cu pete mici.
  Inaltime: 65-75 cm.
  Greutate: 25-31.5 kg.
  Temperament: este un caine temperat, sociabil, inteligent si dornic sa faca pe piacul stapanilor, ceea ce il face un caine foarte dresabil. Se intelege bine cu aproape toata lumea, inclusiv cu copiii. S-ar putea sa hoinareasca.
  Nivel de activitate: ridicat.
  Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan sau/si o familie activa intr-o casa din mediu suburban sau rural.
  Nevoi speciale: exercitii.
  Posibile probleme de sanatate: albinism.

 Interpet's International


Back to content