Planificare - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Planificare

Totul despre caini > Prima zi acasaPlanificare

   In cazul in care cumparati un pui de la un crescator este usor sa aveti totul pregatit inainte de sosirea lui. Asigurati siguranta in casa si faceti toate cumparaturile inainte de sosirea lui in acest fel nu va trebui sa plecati dupa provizii si puteti petrece prima lui zi acasa complet relaxati si incepand sa il cunoasteti.
  Daca adoptati un caine de la un adapost, atunci lucrurile nu sunt chiar asa de usor de planificat.
S-ar putea sa nu va fi asteptat sa aduceti acasa un caine in aceeasi zi, dar va treziti gasind companionul la care visati. Sau s-ar putea sa fie nevoie de cateva saptamani pentru a gasi cainele potrivit. Cu toate acestea, odata ce va hotarati sa incepeti sa cautati un caine, faceti pregatirile necesare. Este mult mai usor sa faceti aceste lucruri inainte ca animalul sa ajunga acasa, si odata realizate, raman asa. Daca adoptati de la un adapost, insa, nu veti s
S-ar putea sa nu va fi asteptat sa aduceti acasa un caine in aceeasi zi, dar va treziti gasind companionul la care visati. Sau s-ar putea sa fie nevoie de cateva saptamani pentru a gasi cainele potrivit. Cu toate acestea, odata ce va hotarati sa incepeti sa cautati un caine, faceti pregatirile necesare. Este mult mai usor sa faceti aceste lucruri inainte ca animalul sa ajunga acasa, si odata realizate, raman asa. Daca adoptati de la un adapost, insa, nu veti sti dinainte cat de mare este, ce varsta are, ce rasa sau amestec de rase este decat in momentul in care il veti vedea. Asa ca amanati sa cumparati zgarda, patul, asternuturile, castroanele de mancare sau alte produse dependente de dimensiunile si varsta cainelui, pana in momentul in care ati luat o decizie finala.
   Atunci cand cumparati un pui de la un crescator, programati o vizita la veterinar la cateva zile de la momentul in care il veti aduce acasa. Acest lucru ii va permite cainelui cateva zile in care sa se acomodeze in noile imprejurari inainte de a fi expus unei situatii noi si posibil stresante. Daca adoptati de la un adapost, s-ar putea sa fie nevoie ca el/ea sa fie castrat sau sterilizat inainte de a parasi adapostul sau intr-o anumita perioada dupa ce l-ati adoptat.
   Odata ce aveti cainele acasa, sunati si programati-va la veterinar. Toti cainii de companie de la adaposturi ar trebui sa fie castrati/sterilizati pana la varsta de cinci luni.
  Aranjati sa va luati o saptamana libera de la serviciu, sau cel putin un weekend prelungit, atunci cand aduceti cainele acasa. Petrecerea primei saptamani acasa cu cainele va contribui la formarea unei relatii intre dumneavoastra si caine, la stabilirea comportamentului potrivii, introducerea lui in stilul de viata al familiei si invatarea lui sa isi faca nevoile afara. Daca adoptati un caine de la adapost, aranjarea unui concediu s-ar putea dovedi dificila. Crescatorii si grupurile de salvare in general nu au probleme sa se adapteze programului dumneavoastra, dar adaposturile s-ar putea sa nu aiba intotdeauna aceasta libertate. Inainte sa incepeti sa cautati un caine, anuntati-va seful ca s-ar putea sa aveti nevoie sa va luati cateva zile libere atunci cand gasiti cainele potrivit.
  Odata ce va intoarceti la lucru, incercati sa reveniti acasa in timpul pauzei de pranz acest lucru va usura tranzitia cainelui in noua casa.
  Daca nu puteti veni acasa, aranjati ca un prieten, vecin, sau o persoana care se ocupa cu plimbatul cainilor sa vina acasa la amiaza, cel putin in primele saptamani.
   
Daca nu puteti sa va luati liber de la serviciu, incercati sa vizitati adaposturile vinerea asa incat sa aveti intregul weekend la dispozitie sa va obisnuiti cu cainele. Sau daca vizitati adapostul intr-o zi din timpul saptamanii si gasiti cainele care va intereseaza, incercati sa va interesati daca puteti aranja sa il luati intr-o alta zi. Marea majoritate a adaposturilor vor tine un caine pana la weekend. Cand veti avea cel putin doua zile sa va cunoasteti inainte de a va reintoarce la programul dumneavoastra normal.
  Aducerea unui caine acasa necesita planificare atenta si multa rabdare. Cainii nu sunt companioni instant, chiar daca sunt adulti.


Back to content