Prezentarea cainelui nou „haitei” dumneavoastra - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Prezentarea cainelui nou „haitei” dumneavoastra

Totul despre caini > Prima zi acasaPrezentarea cainelui nou „haitei” dumneavoastra


    Este normal ca un caine sa alerge alti caini de pe teritoriul sau, dar majoritatea dintre ei pot invata sa accepte si sa se bucure de prietenii canini din casa. Doi caini de sex opus se inteleg adeseori mai bine decat perechile formate din caini de acelasi sex, dar nu intotdeauna. Unii se inteleg bine cu ambele sexe, in vreme ce altii resping in totalitate un nou venit de orice sex.
   Cainii adulti sunt mai toleranti cu puii dccat cu alti adulti. Puii cu varsta sub sase luni nu provoaca autoritatea unui caine, fapt care permite ca vechiul caine sa stabileasca regulile.
   Pe de alta parte, exuberanta unui pui poate fi cateodata prea mult pentru un caine mai in varsta, care ar putea sa maraie sau sa incerce sa muste daca puiul se apropie prea mult.
    Majoritatea puilor inteleg acest mesaj, dar exista si exemplare care considera acesta un joc si insista. Pana cand dezvolta o relatie pasnica, tineti puiul si cainele batran separati, cu exceptia cazurilor in care sunt supravegheati.
    Atunci cand cainele vechi nu este obisnuit cu alti caini sau incearca sa-i alunge pe cei care ii incalca teritoriul, prezentati-i noul caine pe un teren neutru, cum ar fi un parc sau curtea unui prieten, acest lucru va fi de folos. Puneti pe altcineva sa vina cu noul caine. Aduceti cainii in locul respectiv in lesa. Lasati-i sa se observe la inceput de la distanta. Aduceti-i din ce in ce mai aproape, pana intr-un punct in care sunt interesati si curiosi, dar lasati suficient spatiu intre ei, astfel incat niciunul sa nu se simta incoltit. Impreuna cu partenerul dumneavoastra incepeti sa plimbati cainii pe trasee paralele pana cand se relaxeaza unul in compania celuilalt, dar mentinand o zona de siguranta. Treptat, aduceti cainii mai aproape pana cand accepta sa fie plimbati doar la cativa metri distanta unul de celalalt. Atunci puteti sa le permiteti sa se cunoasca. In cazul in care cei doi se simt bine impreuna intr-un loc neutru, repetati procedeul acasa. Atat timp cat procesul se executa la suficienta distanta, cainii nu ar trebui sa manifeste niciun fel de agresiune.
    Daca trebuie sa faceti asta fara niciun ajutor, atunci plasati cainele nou in spatele unui gard sau porti, si plimbati-va calm cu cainele mai vechi in lesa pe langa acesta. Faceti acest lucru pana cand cainii s-au obisnuit cu mirosul si imaginea celuilalt. Atunci cand niciunul nu manifesta agresivitate, mangaiati-i pe rand si permiteti-le sa simta mirosul celuilalt pe mana dumneavoastra. Daca asta nu parc a-i deranja, permiteti-le sa se miroasa direct prin gard. In cazul in care se comporta prieteneste, dand fericiti din coada, fiind relaxati, cu gura intredeschisa si incercand sa se linga unul pe celalalt, permiteti-le sa se intalneasca fata in fata.
    Atunci cand aveti mai mult de un caine deja in casa, introduceti noul caine treptat astfel incat sa si nu il copleseasca. Incepeti cu cel mai prietenos dintre caini. Dupa ce s-au inteles, duceti-l pe acesta in casa si aduceti-l pe urmatorul. Dupa ce noul caine a facut cunostinta cu toti pe rand, aduceti-i din nou pe cel mai prietenos dintre caini si pe ceilalti caini, unul cate unul pana cand sunt cu totii impreuna si interactioneaza in pace.
    Nu lasati niciodata un pui si un caine batran singuri decat dupa ce sunteti siguri ca adultul nu va rani puiul. Deseori, un caine adult isi va asuma rolul dominant si s-ar putea sa se comporte cam dur. Agresiunea zgomotoasa nu este in regula, dar corectia atunci cand puiul depaseste anumite limite este in regula, ba chiar foarte buna. Acum. cand nu mai exista mama si fratii care sa spuna puiului cand nu se comporta cum trebuie, acest lucru devine rolul cainelui senior din familie.
    
Este important sa nu coplesiti cu afectiune noul caine. Cainele familiei este regele in aceasta casa, cel putin pentru moment, asa ca asigurati-va ca stie asta. Cei doi isi vor rezolva intre ei orice probleme legate de dominanta in saptamanile si lunile care vor urma.


Back to content