Sfaturi in cazul unei resuscitari - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Sfaturi in cazul unei resuscitari

Totul despre caini > Ingrijirea Sanatatii
Resuscitarea unui caineResuscitarea unui caine


 In cazul in care inima sau respiratia cainelui dumneavoastra s-ar opri ca urmare a unei boli sau a unui tratumatism, ati sti ce trebuie sa faceti? Asa cum primul ajutor este folosit in cazul oamenilor, el poate fi folosit si pentru a ajuta cainii.
 Urmati aceasta procedura pentru a acorda primul ajutor unui caine:
   1.Verificati-i pulsul privind la pieptul cainelui pentru a vedea daca se misca sau punandu-va urechea pe pieptul lui pentru a incerca sa ii detectati bataile inimii. Inima unui caine este situata in locul in care cotul stang atinge toracele. Pentru a determina daca animalul respira, puneti-va mana in dreptul nasului. Sau si mai bine, puneti o oglinda de buzunar in dreptul nasului, daca oglinda se abureste inseamna ca cainele respira. Daca nu reactioneaza, treceti la urmatorul pas.
  2.Verificati daca tractul respirator este liber, apoi trageti-i limba drept, afara din gura. (Aveti grija sa nu fiti muscati, chiar si cainii care sunt inconstienti pot musca din reflex.) Usor, incercati sa ii aduceti capul in linie cu gatul pentru a deschide caile aeriene.
 3.Respirati in nasul cainelui si priviti-i pieptul pentru a observa daca acesta expansioneaza. Cainii mari au nevoie de mai mult aer in comparatie cu cei mici. Continuati aceasta procedura, o respiratie la trei secunde.
  4.Daca pieptul cainelui nu se ridica atunci cand insuflati aer, examinati-i din nou gura pentru a incerca sa observati daca nu cumva exista un obiect care blocheaza caile aeriene. Daca este nevoie, faceti-i manevra Heimlich, intorcand cainele cu spatele spre pieptul dumneavoastra. Folositi-va bratele pentru a administra cinci strangeri puternice, bruste, incercand sa eliminati obiectul blocat. Daca puteti vedea obiectul, inlaturati-l cu mana. Nu incepeti cu compresia toracica pana cand obiectul nu a fost inlaturat.
  5.Pentru a incepe compresiile, intoarceti cainele usor pe partea dreapta. Puneti podul palmei pe piept deasupra inimii. Puneti-va cealalta mana cu palma in jos deasupra primei. Comprimati pieptul de 15 ori (aproximativ trei compresii la fiecare doua secunde). Apasati cam 2,5 cm pentru cainii de talie medie; mai mult pentru cainii mai mari si mai usor pentru cei mai mici. Retineti: coastele cainelui ar putea sa fie fracturate, asa ca nu trebuie sa apasati nici prea tare. Alternati compresiile cu respiratia; doua respiratii la fiecare 15 compresii.
  6.Continuati manevrele de resuscitare pana cand pulsul cainelui revine sau acesta incepe sa resfire cu regularitate. Duceti cainele la un veterinar cat mai repede cu putinta, imediat ce este stabil. Daca incercati manevrele de resuscitare si constatati ca nu ajuta, duceti cainele la un spital veterinar de urgenta.
   Incercati si tineti capul cainelui mai sus decat nivelul corpului si sa incercati sa fixati limba, in exterior, in caz contrar exista riscul ca cainele sa-si „inghita” limba, in acest mod ingreunand si mai mult respiratia si manevra de resuscitare, aceasta operatie devenind chiar imposibil de indeplinit.
   Capul cainelui de poate aseza pe o perna, in pozitie laterala, corpul sa fie alungit sub nivelul capului.
   In caz de forta majora, va recomandam sa aveti la indemana numarul de telefon al veterinarului Dvs, ca sa va poata asista.


Back to content