Spitz American - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Spitz American

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele nordice si primitive
Spitz american Tara de origine: S.U.A.
 Nume alternativ: Eskie. Cainele Eskimo american.
 Istoric: acest caine este un descendent al cainilor Spitz albi care au ajuns in aceasta tara odata cu imigrantii germani. Este probabil inrudit si cu Volpino italian si Spitz-ul japonez. Pe langa rolul sau de companion, a fost folosit si pentru paza, dar si ca animal de circ.
 Descriere fizica: corpul este patrat, puternic si compact. Capul este triunghiular, cu urechi ascutite ridicate. Blana dubla este alba complet sau alb cu crem. Are o coama pronuntata in jurul gatului, o coada stufoasa purtata peste spate, si par mai lung pe picioarele posterioare si crupa. Este intalnit in trei variante: de jucarie, pitic si standard.
 Inaltime (toy): 23-30 cm.
 Greutate (toy): nu exista standard.
 Inaltime (pitic): 28-38 cm.
 Greutate ( pitic): nu exista standard.
 Inaltime (standard): 36-48 cm.
 Greutate: nu exista standard.
 Temperament: Eskimo american este un caine alert, energic si inteligent. Este loial, extravertit si dornic sa faca pe plac prietenilor si familiei, dar este precaut cu strainii. Aceasta rasa este un excelent caine de paza. Este destept si poate fi rautacios, dar se intelege bine cu copiii si alte animale.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: aceasta rasa este adaptabila si poate sa se descurce bine intr-un apartament atata timp cat are parte de miscare suficienta.
 Nevoi speciale: atentie, ingrijirea blanii, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: degenerarea articulatiilor genunchilor, displazia de sold, atrofie retiniana progresiva, convulsii.


Interpet's InternationalBack to content