Stabyhoun - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare
Stabyhoun  Nume alternativ: Frisian pointing dog.
  Tara de origine: Olanda.
 Istoric: acest caine de vanatoare olandez a fost dezvoltat in padurile Frisian din provincia Friesland pe parcursul secolului al XIX-lea. Se considera ca rasa este descendenta din cainii de tip Spaniel adusi in Olanda de catre spanioli. Este un caine bun la toate, folosit pentru vanatoare, paza si pentru companie.
  Descriere fizica: acest caine puternic, de dimensiune medie, este mai mult lung decat inalt. Are urechi de lugime medie, lasate, care sunt pozitionate sus pe craniu, si o coada lunga care se curbeaza in sus. Craniul este lat, are ochii maro si nasul negru. Blana lucioasa are firul de lungime medie, iar capul si corpul sunt de culori diferite. Capul este negru, maro sau portocaliu, in vreme ce corpul este alb cu pete negre, maro sau portocaliu.
  Inaltime: 41-52,5 cm.
  Greutate: 18-25 kg.
  Temperament: Stabyhounul este un caine prietenos, vioi si afectuos. Are un caracter puternic si se intelege bine atat cu copiii, cat si cu alte animale.
  Nivel de activitate: ridicat.
  Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan sau/si o familie activa, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
  Nevoi speciale: exercitii.
  Posibile probleme de sanatate: epilepsie, displazie de sold.

  Interpet's International


Catel de rasa Brac Frizian
 
Back to content | Back to main menu