Staffordshire Bull terrier - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Staffordshire Bull terrier

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Terrieri
Staffordshire Bull Terrier
 Nume alternative: Staffie.
 Tara de origine: Marea Britanie.
 Istoric: aceasta rasa este una dintre incrucisarile de Terrieri si Bulldogi de la inceputul secolului al XIX-lea. A fost dezvoltat pentru luptele de caini si era cunoscut inainte ca Pit Bull Terrierul de tip vechi. Dupa ce luptele de caini au fost declarate ilegale, aceasta rasa a evoluat intr-o rasa de companie. A ajuns in S.U.A. in jurul anilor 1880, unde unele linii au fost dezvoltate in actualul Staffordshire
 Descriere fizica: este un caine de talie medie, care da impresia unei incredibile puteri. Are un cap mare, frunte ridata cu muschii obrajilor foarte pronuntati si o frunte scurta. Maxilarul este puternic, iar nasul este negru. Ochii sunt intunecati si rotunzi. Urechile de dimensiuni medii sunt ridicate sau semi- erecte. Are picioarele drepte, puternice si membrele posterioare musculoase. Blana scurta si dreapta poate fi rosie, cafenie, alba, neagra, albastra sau tigrata, cu sau fara alb.
 Inaltime: 35,5-41 cm.
 Greutate: 11-17 kg.
 Temperament: este un caine curajos, tenace si temperat. Este extrem de afectuos cu oamenii, in special cu copiii. Este deseori agresiv cu alti caini si are puternice instincte de vanatoare.
 Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan cu experienta in cresterea cainilor si care are timp pentru el. Se adapteaza vietii la oras sau la tara.
 Nevoi speciale: atentie, exercitii, supravegherea in preajma apei, socializare, dresaj.

Back to content