Stumpy Tail Cattle Dog - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada
Follow Me on Pinterest
Stumpy Tail Cattle Dog
 Tara de origine: Australia.
 Istoric: desi sunt inrudite, aceasta rasa nu este aceeasi cu Cainele australian de cireada. Se spune ca este o incrucisare intre Dingo si Smithfield, primul tip de caine ciobanesc de vite folosit in Australia. Aceasta incrucisare a avut ca rezultat Timmins biter, care a fost apoi imperecheat cu Collie-ul cu blana dreapta, albastru tigrat. Ii lipseste infuzia de Kelpie australian care exista la Cainele australian de cireada.
 Descriere fizica: spre deosebire de Cainele australian de cireada, aceasta rasa are picioare ceva mai mari dar nu are coada. Este un caine patrat, puternic, cu un cap lat si craniul plat. Ochii sunt maronii inchis si ovali, iar nasul este negru. Are urechi mici, ridicate. Pieptul este adanc. Blana dubla are un puf moale si scurt, si par drept. in jurul gatului exista o coama. Blana poate fi albastra sau albastru marmorat, cu sau fara pete negre, sau roscat pistruiata, cu sau fara semne de un rosu mai inchis.
 Inaltime: 42.5 - 50 cm.
 Greutate: nu exista un standard disponibil.
 Temperament: este un caine muncitor, cu multa energie si rezistenta. Este un caine care se ataseaza de o persoana in special si in mod natural mai rezervat, dar nu neprietenos.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca cel mai bine cu o familie activa, intr-o casa din mediul rural. in special la o ferma.
 Nevoi speciale: exercitii, slujba sau activitate organizata, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: palatoschizis, spina bifida si alte probleme ale coloanei vertebrale.


Vanzari caine de rasa Stumpy Tail Cattle Dog
 
Back to content | Back to main menu