Terrier irlandez - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Terrier irlandez

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Terrieri
Terrier irlandez
 Nume alternative: Terrier irlandez rosu, Daredevil.
 Tara de origine: Irlanda.
 Istoric: aceasta este probabil cea mai veche rasa nativa de Terrier a Irlandei. Crescut pentru vanatoarea de animale mici si pentru controlul animalelor daunatoare, este de asemenea un bun caine de aport si va face acest lucru atat din apa, cat si pe pamant. A fost folosit pentru vanatul de animale mari dar si ca animal de armata in timpul Primului Razboi Mondial. Un caine al clasei muncitoare, rasa a fost standardizata doar la inceputul secolului al XX-lea.
 Descriere fizica: este un caine de talie medie, puternic dar agil. Capul este lung, iar craniul plat si ingust. Nu are riduri pe fata. Craniul si botul au aceeasi lungime, iar mandibula este puternica. Ochii mici, maronii sunt deseori descrisi ca fiind "arzatori". Are un nas mic si negru. Urechile sunt semierecte si au forma literei "V", cu varfurile pliate spre inainte. Coada este taiata la aproximativ o patrime din lungimea ei normala si tinuta sus. Are o blana dubla, cu puful moale si parul sarmos, de lungime medie, care sta lipit de corp. Are barba si mustati. Blana poate fi rosu stralucitor, rosu auriu, rosu si galben pai sau galben pai.
 Inaltime: 45,5 cm.
 Greutate: 11,5-12 kg.
 Temperament: un caine linistit, spiritual care este afectuos si loial cu familia sa, dar patimas si curajos in teren. Este foarte protectiv, cateodata exagerand in acest sens, asta facand din el un excelent caine de paza. Este intrucatva greu de dresat si poate fi neascultator.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: se adapteaza bine la oras sau la tara. Cel mai potrivit este un stapan cu experienta in cresterea cainilor.
 Nevoi speciale: curte ingradita, ingrijirea blanii, lesa, exercitii moderate, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: calculi la vezica urinara.

Vand caine Terrier Irlandez
Back to content