Go to content
Trimite email Akita Inu
Contact telefonic
Catei Akita Inu de vanzare
Vand caine de rasa Akita Inu

Akita Inu de vanzare


0761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Akita Inu


Tara de origine: Japonia.
Istoric: Akita este cea mai inalta dintre rasele japoneze. Este considerata a avea 3000 de ani vechime si a fost dezvoltata ca rasa de lupta si pentru vanatoarea de animale mari, cat si ca animal de paza. In Japonia, imaginea sa este folosita pentru a reprezenta o stare buna de sanatate. Cu toate ca rasa a fost de mai multe ori in pericol de a disparea. Japonia a intensificat eforturile de mentinere a ei, iar acum Akita este una dintre cele sapte rase pe care aceasta tara le-a declarat monumente ale naturii. Akita este un caine foarte respectat in Japonia natala. Atunci cand un copil se naste, familia primeste deseori din partea prietenilor statuete care infatiseaza acesti caini, pentru sanatate, fericire si o viata indelungata. In cazul unei boli, statuetele infatisand un Akita sunt trimise pentru a ura o insanatosire grabnica.
Descriere fizica: Akita este un caine mare, greu si bine echilibrat. Corpul este mai mult lung decat inalt, iar pieptul este adanc. Capul este triunghiular, cu falci putenice, patrate. Ochii sunt mici, negrii si angulari iar urechile mici si in mod normal ridicate. Coada este lunga si blanoasa purtata arcuit pe spate in bucla simpla sau dubla. Blana dubla are un stat inferior gros si moale, si unul exterior scurt, drept, si aspru. Poate fi de culoare roscat sau tigrat cu semne albe, alb imaculat.
Inaltime: 61-71 cm.
Greutate: 32-60 kg.
Temperament: Akita este un caine loial si curajos, un companion afectuos si docil cu propria familie, dar alert si precaut cu strainii. Este un excelent gardian. Desi in general este calm si tacut, poate fi extrem de incapatanat si are nevoie de socializare pentru a se intelege cu oamenii in general. Aceasta rasa este deseori agresiva fata de alti caini - in special masculul - si poate fi foarte teritoriala.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: proprietarul unui Akita trebuie sa fie experimentat si ferm, iar locul cel mai bun pentru cresterea unui astfel de caine este o casa intr-o zona suburbana sau rurala.
Nevoi speciale: curte ingradita, lesa, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: afectiuni autoimune. mielopatie degenerativa, displazie de sold si cot, hipotiroidism, atrofie retiniana progresiva (ARP).

S-ar putea sa fiti interesat si de urmatoarele rase:

       
 


Interpet's International
 

Fotografii Akita Inu
Back to content