Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Brac German
Brac German de vanzare
Brac German de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Brac german cu parul scurt


Nume alternativ: Deutscher Kurzhariger Vorstehhund, Kurzhaar.
Tara de origine: Germania.
Istoric: Bracul german cu parul scurt a aparut in secolul al XIX-lea, avand ca stramosi Cainele de pasari german o rasa de tip Pointer, descendenta probabil, a Pointerilor spanioli copoi locali si Pointeri englezi. Rasa a fost dezvoltata pentru a obtine un caine versatil, care poate indica vanatul, lua urma pe timp de noapte si aporta atat pe pamant, cat si in apa. Primul caine din aceasta rasa a ajuns in S.U.A. in anul 1920 si a castigat rapid in popularitate atat pentru vanatoare, cat si ca animal de companie.
Descriere fizica: este un caine de talie medie spre mare, puternic, cu forma corpului patrata sau dreptunghiulara, bine echilibrat si simetric. Capul patratos are urechi lasate si un bot lung. Are ochi migdalati, de culoarea chihlimbarului si nas maro. Coada este taiata la aproximativ doua cincimi din lungimca sa naturala. Blana dubla are un strat exterior scurt, moale, de culoare rosie-inchis sau rosu inchis cu alb, care poate fi patata, pistruiata sau murga.
Inaltime: 52,5-65 cm.
Greutate: 20-31,5 kg.
Temperament: acest brac este intens si entuziast. Este foarte prietenos, in special cu copiii, si muncitor. Poate fi dresat, dar este extrem de exuberant.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa au nevoie de un stapan activ, cu experienta in cresterea cainilor, si o casa intr-o zona suburbana sau rurala. Nu sunt potriviti pentru viata intr-un apartament.
Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita. slujba sau activitate, dresaj, lesa.
Posibile probleme de sanatate: displazie de sold.


Interpet's International
Înapoi la cuprins