Ciobanesc Belgian Lakenois - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Ciobanesti
vand catei Ciobanesc Belgian Laekenois
Vand caine Ciobanesc belgian Laekenois
Ciobanesc Belgian Laekenois de vanzare


  

Ciobanesc Belgian Laekenois


 Nume alternative: Chien de berger Belge Laekenois.
 Tara de origine: Belgia.
 Istoric: Ciobanescul belgian este considerat o rasa cu patru varietati in toate tarile mai putin S.U.A. In S.U.A. fiecare varietate este considerata o rasa aparte: Malinois belgian, Tervueren belgian, Cainele de oi belgian (Groenendael), Laekenois belgian. Ciobanestii belgieni au fost dezvoltati in Belgia la sfarsitul secolului al XIX-lea pentru paza si directionarea turmelor. Au fost folositi si de politie si armata. In anul 1891 un comitet de experti a studiat daca exista un anumit caine care sa reprezinte un standard pentru rasa. Acest comitet a hotarat ca Ciobanestii belgieni erau similari in marime si forma a corpului, dar variau in lungimea, textura si culoare blanii. Acestora patru li s-a dat denumire dupa satul sau regiunea in care s-a format fiecare.
 Descriere fizica: acesti caini sunt mari, musculosi, eleganti si cu corpul patrat. Capul este puternic, cu un bot usor ascutit si de aceeasi lungime cu capul. Au ochi maronii inchisi, usor migdalati, si urechi triunghiulare erecte. Blana acestor ciobanesti cu pieptul adanc difera in culoare, lungime si textura. Laekenois belgian are parul sarmos, cafeniu sau de culoarea mahonului.
 Inaltime: 55 - 65 cm.
 Greutate: 18-36 kg.
 Temperament: acesti caini inteligenti, foarte usor de dresat, sunt in acelasi timp si foarte muncitori. Sunt afectuosi cu familia lor dar prevazatori cu strainii, atat din punct de vedere al protectiei familiei, cat si al teritoriului. Sunt niste caini foarte energici si sensibili, dar tin sa se ataseze de o singura persoana.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: Ciobanestii belgieni Laekenois sunt caini care se simt cel mai bine intr-o familie activa, cu experienta in cresterea cainilor, intr-un mediu suburban sau rural.
 Nevoi speciale: atentie, socializare, o slujba sau activitate organizata, dresaj pozitiv.
 Posibile probleme de sanatate: sensibili la anestezie, cancer, epilepsie, displazie de sold si cot, atrofie retiniana progresiva, probleme ale tiroidei.
Interpet's International
De vanzare caine de rasa Ciobanesc Belgian Laekenois
Fotografii Laekenois
De vanzare catei Ciobanesc Belgian Laekenois

Cainii Ciobanesti

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

 
 
 
Back to content | Back to main menu