Ciobanesc de Pirinei - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada
Vand Ciobanesc de Pirinei
Vand caine de rasa Ciobanesc de Pirinei
Ciobanesc de Pirinei de vanzare


  





Ciobanesc de Pirinei


 Nume alternativ: Berger, Labrit, Petit berger, Pyr, Pyrenean Shepher, Pyr shep.
 Tara de origine: Franta.
 Istoric: Ciobanescul de Pirinei a fost crescut in vaile din Muntii Pirinei din Franta. Se crede ca se trage din cainii ciobanesti crescuti de ciobanii nomazi din muntii Pirinei. Acest caine a fost folosit de armata in Primul Razboi Mondial. A fost vazut pentru prima oara in S.U.A. in secolul al XlX-lea si se crede ca a avut un rol in dezvoltarea Ciobanescului australian.
 Ciobanescul de Pirinei foloseste un stil de indrumare a turmei de tip limita, care a fost dezvoltat pentru a se potrivi cu stilul francez de a paste oile in zone deschise care sunt deseori in vecinatatea zonelor plantate cu recolte. Cainii patruleaza perimetrul, mentinand oile in acea zona si fiind atenti si dupa pradatori. Acest stil contrasteaza cu cel folosit de ciobanestii englezi, care folosesc un stil de aport. In Marea Britanie, oile se imprastie pe pasune si pe dealuri in grupuri mici. Pentru ca aici oile nu prea au pradatori, principala functie a cainilor este aceea de aport, sau de a aduce oile la cioban.
 Descriere fizica: Ciobanescul de Pirinei este un caine mic spre mediu, suplu, cu un cap triunghiular si un craniu plat. Botul este trapezoidal si scurt. Datorita buzei superioare care se suprapune pe buza inferioara, cainele pare sa rada. Are ochi mari, maronii, albastri sau partial albastri. Nasul este negru, iar urechile sunt scurte si rotunde sau lasate in mod natural. Coada este complet taiata, un smoc sau lunga de forma unui carlig. Blana usor ondulata este de lungime medie sau lunga. Culoarea acesteia poate fi cafenie, gri, vargata, neagra sau neagra cu putine insemne albe.
 Exista varietati cu blana de pe fata aspra sau moale; exemplarele cu blana moale au botul mai lung si acoperit cu par fin si scurt, in vreme ce exemplarele cu blana aspra pe fata au un mic barbison cu par care se lungeste pe bot si este tras inapoi pe cap. Varietatea cu parul moale prezinta si par mai scurt pe corp.
 Inaltime: 37,5 - 47,5 cm.
 Greutate: 7 - 9,5 kg.
 Temperament: Ciobanescul de Pirinei este un caine foarte activ, plin de energie. Este precaut cu strainii, alert, si neinfricat. Poate fi neascultator. Varietatea cu par moale tinde sa fie mai putin agitata.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: acest caine are nevoie de un stapan activ, cu experienta in cresterea cainilor, intr-o casa dintr-o zona rurala.
 Nevoi speciale: periaj, exercitii, o slujba sau o activitate, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: epilepsie, displazie de sold, luxatie de rotula, atrofie retiniana progresiva.




Interpet's International




De vanzare catei de rasa Ciobanesc de Pirinei
Fotografii Ciobanesc de Pirinei
Vindem catei de rasa Ciobanesc de Pirinei

Cainii Ciobanesti

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

 
 
 
Back to content | Back to main menu