Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Greyhound
Ogar Englez Greyhound de vanzare
Greyhound de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand GreyhoundNume alternative: Ogarul englez.
Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: Ogarul englez este o rasa straveche, care a existat in forma sa actuala timp de aproape doua mii de ani. Originile sale exacte nu sunt cunoscute, dar caini similari sunt gasiti in referinte care dateaza de cinci mii de ani. Stramosii Ogarului modern au fost gasiti in Egipt si Grecia, in secolul al X-lea, acesti caini au fost importati in Marea Britanie, unde au devenit populari atat printre oamenii de rand, cat si printre nobili. In secolul al XI-lea, populatiei de rand i s-a interzis sa mai creasca sau sa detina acesti caini; aceasta lege a fost abrogata de Regina Elisabeta I, cincisute de ani mai tarziu. Pana in secolul al XVIII-lea, rasa isi recapatase popularitatea si s-au infiintat mai multe cluburi de vanatoare. Un caine de tipul Ogarului se pare ca a ajuns in S.U.A. odata cu exploratorii spanioli, in secolul al XVI-lea. De-a lungul timpului, a fost dezvoltat intr-un caine de vanatoare de iepuri si de curse; cursele comerciale de Ogari au fost introduse in anii 1920. Marea majoritate a Ogarilor din S.U.A. care nu apartin AKC sunt parte a acestei industrii. Rasa este foarte populara si in Romania, in special in randul braconierilor.
Descriere fizica: Ogarul este un caine mare, puternic si suplu. Este construit pentru viteza, avand picioarele lungi si un corp ingust. Are capul si gatul lung, slabe, si membre posterioare puternice. Urechile mici si fine sunt pliate, si are ochi intunecati. Coada lunga este usor curbata in sus. Are o blana scurta, dreapta care poate fi de orice culoare.
Inaltime: 68,5-76 cm.
Greutate: 27-32 kg.
Temperament: este un caine care se intelege aproape cu toata
lumea, inclusiv cu copiii si alti caini. Are un puternic instinct de
vanator si nu poate fi de incredere in preajma animalelor mici.
Acasa este un lenes, dar pe teren este un adevarat alergator de
performanta. Pentru ca marea majoritate a acestor caini care sunt
disponibili pentru adoptie sunt caini de curse pensionati, s-ar putea
sa aiba nevoie de dresaj special pentru a se adapta la viata de casa.
Nivel de activitate: scazut spre moderat
Cel mai bun stapan: acesti caini se adapteaza aproape oricarui mediu, la oras sau la tara, intr-o familie sau doar cu un individ.
Nevoi speciale: atentie, curte ingradita, lesa, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: sensibilitate la anestezie, volvulus gastric.


Interpet's International
Înapoi la cuprins