Vand Puli - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Vand Puli

Caini de vanzare > Ciobanesti > Ciobanesti 2
Vand catei Ciobanesc unguresc Puli
Vand catei Puli
Puli caine de vanzare
Caine de rasa Puli de vanzare




0761 767 767

Email: Lassiter64@gmail.com


  Puli


Nume alternativ: Drover, Pulikutya
Tara de origine: Ungaria.
Istoric: Puli-ul este o rasa veche, care se crede ca se trage din Terrierul tibetan, o rasa care a fost adusa in Ungaria in jurul secolului al IX-lea de huni. Puli-ul a fost folosit de ciobanii unguri timp de mai bine de o mie de ani. In secolul al XVI-lea Ungaria a fost din nou invadata si repopulata de populatiile din vestul Europei. Acestia si-au adus proprii ciobanesti si terrieri care s-au imperecheat cu Puli,  ducand la aparitia rasei Pumi. Puli si Pumi au fost de atat de multe ori incrucisati incat erau aproape identice pana in secolul al XX-lea, atunci cand un crescator a revitalizat Puli original. Puli continua sa fie folosit la ingradirea oilor, vitelor si cailor.
Descriere fizica: Puii este un caine de talie medie, puternic, cu o conformatie patrata. Are un cap lat si un bot drept, care reprezinta aproximativ o treime din lungimea capului. Are un nas mare, negru; ochi migdalati, adanci, caprui inchis si urechi lasate, de forma literei "V". Gatul pare a se contopi cu corpul datorita parului bogat. Coada de lungime medie se imbina cu parul de pe corp. Blana dubla are un puf  lanos si un par bogat, cret sau carliontat, care formeaza corzi. Poate avea mai multe tonuri de negru sau alb. Pielea este albastra sau gri.
Inaltime: 37.5 - 45 cm.
Greutate: 13,5 kg.
Temperament: Puii este un caine inteligent si activ. Ii place distractia si este devotat familiei. Este jucaus si afectuos cu prietenii si familia, insa prevazator cu strainii. Tinde sa fie destul de vocal.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: Puii are nevoie de o familie activa, care traieste intr-un mediu suburban sau rural.
Nevoi speciale: atentie, ingrijirea blanii, protectie impotriva caldurii, supraveghere atunci cand inoata, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: surzenie, probleme oftalmologice, displazie de sold.



Transporturi cu predare personala in urmatoarele localitati sau localitati limitrofe:

Puli Timisoara; Puli Arad; Puli Oradea; Puli Deva; Puli Alba Iulia; Puli Cluj; Puli Zalau; Puli Satu Mare; Puli Baia Mare; Puli Maramures; Puli Bistrita; Puli Mures; Puli Sibiu; Puli Valcea; Puli Pitesti; Puli Arges; Puli Targoviste; Puli Brasov; Puli Suceava; Puli Botosani; Puli Neamt; Puli Iasi; Puli Vaslui; Puli Bacau; Puli Focsani; Puli Buzau; Puli Ploiesti; Puli Galati; Puli Braila; Puli Tulcea; Puli Constanta; Puli Bucuresti; Puli Giurgiu;



Interpet's International





Vindem caine de rasa, caine de paza, catei Puli
Fotografii caine Puli
Back to content