Vand Pumi - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de rasa de vanzare > Ciobanesti
Vand Pumi
Pumi de vanzare
Caine de rasa Pumi de vanzare


  
Pumi


 Tara de origine: Ungaria
  Istoric: Pumi a aparut in urma imperecherii exemplarelor de Puli unguresc cu cainii europeni veniti in Ungaria odata cu europenii din vest in secolele al XVI-lea, al XVII-lea si al XVIII-lea. Pumi si Puli nu puteau fi diferentiate ca rase distincte pana in secolul al XX-lea, atunci cand iubitorii de Puli au muncit pentru a revitaliza rasa originala. Este un caine ciobanesc, dar este folosit si la vanatoare.
 Descriere fizica: este un caine de talie medie, cu constitutie patrata, asemanator terrierilor. Are un cap ingust si lung, cu un bot lung si nas negru. Ochii sunt caprui si urechile erecte cu treimea superioara pliata peste. Are o coada lunga, purtata inalt si curbata. Blana dubla este carliontata si formeaza smocuri, dar nu corzi. Stratul exterior este lung si are o textura elastica. Poate fi gri, negru, sau cafeniu cu sau fara zone albe, sau alb.
  Inaltime: 34 - 44.5 cm.
 Greutate: 8.5 - 13.5 kg.
Temperament: Atunci cand vine vorba de personalitate, Pumi se aseamana cu Terrierii, galagios si mereu ocupat. Este foarte activ si indraznet. Voios si afectuos cu familia, dar este prevazator cu strainii si va reactiona atunci cand este provocat.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: Pumi se descurca cel mai bine cu un stapan activ, intr-un mediu suburban sau rural.
 Nevoi speciale: atentie, exercitii, slujba sau activitate organizata, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: niciuna cunoscuta.Interpet's International
Vindem caine de rasa, caine de paza, catei Pumi
Galerie foto Pumi

Cainii Ciobanesti

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

 
Back to content | Back to main menu