Vand Sheltie - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Ciobanesti
Ciobanesc Scotian Sheltie de vanzare
Ciobanesc Scotian Sheltie de vanzare
Vand catei Sheltie


  

  Ciobanesc de Shetland


 Nume alternativ: Sheltie.
 Tara de origine: Scotia
 Istoric: Ciobanescul de Shetland este o rasa veche, descendenta a cainilor adusi in Insulele Shetland de pe coasta Scotiei de catre vikingi in secolul al X-lea. Acestia erau caini de tip Spitz, asemanatori Vallhundzilor. Cainii au fost crescuti pentru manarea turmelor si pastrati in izolare pana in secolul al XV-lea, atunci cand Insulele Shetland au devenit parte a Scotiei si Collie scotieni au fost adusi pe insule. Acesti caini au adus rasei o asemanare mai apropiata de Collie. Ciobanescul de Shetland este unul dintre animalele "compacte" crescute de oamenii de pe insula.
 Descriere fizica: Ciobanescul de Shetland este un caine mic spre mediu, cu un corp de forma dreptunghiulara. Arata ca un Collie in miniatura. Are un cap ascutit, ingust, cu craniul si botul de lungimi egale. Nasul este negru, iar ochii migdalati pot fi caprui sau albastrii sau orice combinatie a acestor doua culori. Urechile mici sunt impaturite atunci cand animalul se odihneste si semierecte cand este atent. Coada lunga si groasa este purtata in jos, iar blana dubla are un puf des si un strat superior lung si drept. Blana formeaza o coama in jurul gatului si "pantalonasi" la nivelul picioarelor posterioare, putand avea culoare neagra, albastru tigrat, cafeniu, cafeniu tigrat sau in mare parte alba cu sau fara zone cafenii si albe.
 Inaltime: 32,5 - 40 cm.
 Greutate: 9- 11,5 kg.
 Temperament: este un caine inteligent, muncitor si usor de dresat. Este afectuos cu familia, dar precaut cu strainii. Este sensibil si predispus sa latre, facandu-l un bun caine de paza.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: aceasta rasa se descurca cel mai bine cu un stapan activ, intr-un camin dintr-o zona suburbana sau rurala.
 Nevoi speciale: exercitii, periaj, slujba sau activitate, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: epilepsie, probleme oftalmologice, displazie de sold, sindromul cutanat Sheltie, probleme tiroidiene, boala von Willebrand.
Interpet's International
Caine de rasa Sheltie de vanzare
Galerie foto catei Sheltie
Vindem caini de rasa Ciobanesc de Shetland

Cainii Ciobanesti

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

 
 
 
Back to content | Back to main menu