Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Border Terrier
Border terrier de vanzare
Border Terrier de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


  Vand Border Terrier


Nume alternative: Coquetdale terrier.
Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: aceasta rasa s-a numit Coquetdale Terrier pana in anul 1880 cand a fost redenumita dupa regiunea din care provine. Este una dintre cele mai vechi rase britanice de Terrieri si a fost folosita impreuna cu Border Foxhound timp de multi ani. A fost crescuta pentru a fi suficient de mare incat sa poata tine pasul cu caii, dar in acelasi timp suficient de mica pentru a putea patrunde in vizuina si a vana vulpi. Pana dupa anul 1900 era foarte rar cunoscuta in afara comitatului Border.
Descriere fizica: este un caine mic, dar puternic. Capul ca de vidra este lat, cu nasul negru. Ochii sunt caprui inchis, iar urechile mici lasate au forma literei "V". Pieptul este adanc si ingust. Are o coada naturala scurta, care este ascutita spre varf si purtata in sus. Blana este dubla, cu un puf scurt, des si un par sarmos. Are mustati pronuntate si barba. Poate fi rosu, cafeniu si cenusiu, albastru si cafeniu, sau galben pai. O cantitate mica de alb este permisa pe piept.
Inaltime: 30.5-35.5 cm.
Greutate: 5-7 kg.
Temperament: este un caine alert si activ pe teren, dar linistit si afectuos acasa. El se descurca bine cu copiii si alti caini, dar s-ar putea sa priveasca alte animale mici ca o potentiala prada.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: un individ sau o familie activa, cu casa la tara sau in suburbii.


Interpet's International
Înapoi la cuprins