Vand Ogar Afgan - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Ogari
Ogar Afgan de vanzare
Catei Ogar Afgan de vanzare
Vand catei Ogar Afgan


   

0761 767 767

Email: Lassiter64@gmail.com  Ogarul afgan


  Tara de origine: Afganistan.
  Istoric: trecutul ogarului afgan nu este cunoscut desi se crede ca a fost folosit pentru vanatoare de triburi. A fost dezvoltat pentru a alerga dupa prada cu vanatorul calare. Pentru ca aceste triburi erau izolate, rasa a fost mentinuta foarte pura si a fost necunoscuta pentru restul lumii pana in secolului al XIX-lea. Unii considera ca Ogarul afgan este rasa initiala de ogari. A fost adusa pentru prima oara in Marea Britanie de ofiterii britanici la inceputul secolului al XX-lea si a ajuns in S.U.A. in anul 1920. Natura independenta a Ogarului afgan se poate vedea in timpul vanatorii. Atunci cand insotea vanatorii calare, Ogarul avea tendinta de a depasi caii in distanta parcursa, de aici necesitatea de a fi dresat sa vaneze fara indrumare.
  Descriere fizica: Ogarul afgan este un caine mare, puternic, cu un corp patrat, si agil. Are un aspect elegant, cu un cap lung, rafinat, gat lung si botul conic. Are nasul negru; ochi intunecati, triunghiulari; si urechi lungi, pendulante. Are labe foarte mari, pelvis proeminent si o coada lunga, curbata sau purtata ca un covrig. Blana este lunga si matasoasa, exceptie facand cea de pe fata si spate, unde parul este scurt. Urechile si labele picioarelor sunt imblanite iar pe cap are un mot lung, matasos. Poate fi de orice culoare.
  Inaltime: 63,5-68.5 cm.
  Greutate: 22,5-27 kg.
 Temperament: Ogarul afgan este un caine incapatanat si demn. Este distant fata de straini dar jucaus si afectuos cu familia sa. Datorita firii sale independente, este o rasa greu de dresat. Daca este socializat eficient, se descurca bine cu copiii, dar nu poate fi niciodata de incredere cu animalele mici pentru ca are un puternic instinct de vanator.
  Nivel de activitate: moderat.
  Cel mai bun stapan: Ogarul afgan are nevoie de o familie rabdatoare, activa, cu casa in suburbii sau la tara.
  Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, ingrijirea blanii, lesa, socializare.
  Posibile probleme de sanatate: criptorchidism sau monorchidism, probleme oculare, probleme cardiace, displazie de sold.Interpet's International
Vindem caine de rasa, vand catei, caine de paza, ciobanesc, caine de companie, anunturi, catei Ogar Afgan
Fotografii, imagini, poze, galerie foto Ogar Afgan

Ogari

1 2 3 4 5 6 7

 
 
 
Back to content | Back to main menu