Vand Ogar persan - Saluki - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Vand Ogar persan - Saluki

Caini de vanzare > Ogari
Saluki de vanzare
Ogar Persan Saluki catei de vanzare
Vand catei Ogar Persan - Saluki
0761 767 767

Email: Lassiter64@gmail.com


  Saluki


  Nume alternative: Saluqi, Greyhoundpersan.
  Tara de origine: Orientul Mijlociu.
  Istoric: este o rasa antica, ce se trage din ogarul care se pare ca a existat in Mesopotamia inca din secolul al VI-lea i.Hr. Un schelet al unui caine asemanator a fost descoperit in Siria de Nord, si dateaza din anul 2500 i.Hr. Saluki a fost crescut de triburile din zona pentru vanatoarea animalelor cum ar fi gazelele si iepurii. Continua sa fie folosit pentru acest rol in Orientul Mijlociu, dar pe teritoriul S.U.A. si Europa este in principal animal de companie.
  Descriere fizica: este un caine de talie medie spre mare, musculos, zvelt si elegant. Are un cap lung si ingust; ochi intunecati, nasul ne sau rosu-inchis, si urechi lungi, lasate. Are pieptul adanc si o coada lunga, curbata. Blana este dreapta, matasoasa, cu urechi, coada, picioare si coapse imblanite. Exista, de asemenea, o varietate cu blana dreapta, fara aceste zone imblanite. Poate fi de orice culoare, cu sau fara alb.
  Inaltime: 58.5-71 cm.
  Greutate: 20 kg.
 Temperament: este un caine atent si inte care poate fi insa sensibil. ii piace sa alerge, dar este calm si linistit in casa. Este afectuos cu familia si se bucura pe deplin de compania umana.
  Nivel de activitate: moderat.
  Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu o familie activa, care locuieste in suburbii sau la tara.
  Nevoi speciale: atentie, exercitii, curte in dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: ehrlichioza, epilepsie, hemangiosarcom, hipotiroidism, sensibilitate la anestezie.Interpet's InternationalVindem caine de rasa Saluki - Ogar Persan
Fotografii Saluki - Ogar Persan
Back to content