Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Papillon (Phalene)
Vand Papillon

Papillon de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Papillon


Nume alternative: Spaniel de jucarie continental, Continetal toy spaniel, Espagneul nain (spaniel pitic), Phalene
Tara de origine: Franta/Belgia.
Istoric: Papillonul isi are probabil originile in Europa de Vest ca o versiune "micsorata" a Spanielilor mai mari. Acest tip de caine se presupune ca exista inca din anul 1500. Cunoscut si ca Spanielul pitic, Papillonul a fost popular printre femeile din nobilime. Madame Pompadour si Marie Antoinette au avut amandoua astfel de caini.
Descriere fizica: este un caine mic, cu constitutie fina. Este usor mai lung decat este inalt. Are capul mic, cu un bot subtire, conic, care este aproape o treime din lungimea capului. Are un nas mic si negru, iar ochii sunt rotunzi si intunecati. Urechile mari sunt in mod normal ridicate, semanand cu aripile unui fluture, de unde vine si numele rasei. Cu exceptia faptului ca sunt lasate, Phalenul are acelasi tip de urechi. Papillonul are labe subtiri, ca de iepure. Coada lunga, bogata, este arcuita peste spate. Are blana formata dintr-un singur strat cu par matasos, drept. Partea posterioara a picioarelor este imblanita, iar pe piept are un smoc mai proeminent de par. Este alb, iar nasul, zona din jurul ochilor si buzele sunt intotdeauna negre.
Inaltime: 20-28 cm.
Greutate: 1,8-4 kg.
Temperament: este un caine alert, prietenos cu toata lumea, inclusiv cu copiii si cu alte animale.
Nivel de activitate: scazut.
Cel mai bun stapan: se descurca bine in marea majoritate a mediilor, dar este un animal de companie excelent pentru apartament sau o persoana sedentara.
Nevoi speciale: periaj, socializare.
Posibile probleme de sanatate: sunt hepatic, luxatia patelelor, atrofie retiniana progresiva.


Interpet's International
Fotografii pui Papillon
Înapoi la cuprins