Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Setter Irlandez
Irish Setter de vanzare

Setter Irlandez de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Setter Irlandez


Tara de origine: Irlanda.
Istoric: Setterul irlandez a fost probabil creat din Setterii, Spanielii si Pointerii englezi si Setteri Gordon in secolul al XVIII-lea pentru a fi folosit la vanatoarea de pasari de munte. In acea perioada, au fost crescute atat exemplare complet roscate, cat si rosu si alb; in zilele noastre, Setterul irlandez rosu si alb este considerat, de multe registre, o rasa separata.
Descriere fizica: Setterul irlandez este un caine de marime medie spre mare, atletic, putin mai lung decat inalt. Capul este alungit; ochii migdalati sunt maronii; nasul este negru, iar urechile sunt purtate lasat. Coada este ascutita. Blana moderat de lunga este mai bogata si matasoasa la urechi, pe partea posterioara a icioarelor si coapselor, pe coada, pe abdomen si pe piept. Blana poate fi de culoarea mahonului sau castanie si poate avea zone albe pe piept, gat si degete.
Inaltime: 62,5-67.5 cm.
Greutate: 27-31.5 kg.
Temperament: acest caine este foarte prietenos, voios si sociabil. Nu este niciodata ostil si se intelege foarte bine cu copiii si cu alti caini. Este activ si jucaus chiar si cand este adult.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan activ, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
Nevoi speciale: atentie, exercitii, curte ingradita, lesa, ingrijirea blanii.
Posibile probleme de sanatate: probleme oftalmologice, displazie de sold, hipotiroidism, osteosarcom.


Interpet's International
Fotografii pui Setter Irlandez
Înapoi la cuprins