Vand Tibetan Spaniel - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Vand Tibetan Spaniel

Caini de vanzare > Caini talie mica si de companie > Caini de companie 6
Spaniel Tibetan de vanzare
Vand caine de rasa Spaniel Tibetan
Vand caine Spaniel Tibetan
Vand catei Spaniel Tibetan
0761 767 767

Email: Lassiter64@gmail.com


  Spaniel tibetan


 Nume alternative:  Tibbies.
 Tara de origine:  Tibet.
  Istoric: aceasta rasa nu este de fapt un Spaniel adevarat; in schimb este inrudit cu Pechinezul si cu Chinul japonez. A fost dezvoltat de catre budistii tibetani pentru a se asemana cu leii, sau Caini Foo, care sunt animale sacre in tibet. Era deseori oferit drept cadou pentru conducatorii budisti din alte tari. In manastirile budiste servea ca animal de companie si caine de paza, latrand de sus de pe zidurile manastirii. Primele exemplare au fost aduse in Marea Britanie spre sfarsitul secolului al XIX-lea, dar rasa nu a ajuns in S.U.A. decat in anul 1965.
   In Romania este numit, gresit si eronat: Pechinez.
 Descriere fizica:  un caine mic, care este putin mai lung decat este inalt. Capul este mic in proportie cu corpul si este purtat cu mandrie. Are un bot de lungime medie, bont si lipsit de riduri. Are picioare mici, asemanatoare cu ale unui iepure si o coada stufoasa, care este pur curbata peste spate. Are o blana dubla, cu par de lungime medie, matasos. In jurul gatului prezinta o coama; partea posterioara a picioarelor si fundul sunt bine imblanite. Fata si partea posterioara a picioarelor au parul moale. Se intalnesc toate culorile si combinatiile de culori.
 Inaltime:  22,5-28 cm.
 Greutate: 4-7 kg.
Temperament: este un caine afectuos, de familie, si dornic sa faca pe placul stapanilor. Este precaut cu strainii, asta facand din el un bun caine de paza, dar care se comporta bine cu animalele si cu oamenii pe care ii cunoaste. Unii il descriu ca fiind ca o pisica.
 Nivel de activitate: scazut spre moderat.
 Cel mai bun stapan:  este foarte adaptabil, descurcandu-se la fel de bine atat la tara, cat si la oras, cu un individ sau o familie.
 Nevoi speciale:  ingrijirea blanii de nivel moderat, socializare.
 Posibile  probleme de  sanatate:  cataracta, atrofie retiniana progresiva.Interpet's International
Vindem caine de rasa Spaniel Tibetan
Fotografii Spaniel Tibetan
Back to content