Vand Westie - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Vand Westie

Caini de vanzare > Caini talie mica si de companie > Caini de companie 4
Westie de vanzare, West Highland White Terrier
Westie de vanzare
Vand caine Westie
Vand catei Westie
0761 767 767

Email: Lassiter64@gmail.com


  West Highland White Terrier


 Nume alternative: Poltalloch Terrier, Roseneath Terrier, Westie.
 Tara de origine: Scotia.
 Istoric: se considera ca a fost dezvoltat pe mosia Poltalloch a familiei Malcom si pe mosia Roseneath a Ducelui de Argyll. A fost crescut pentru a face parte dintr-o haita de caini de vanatoare. West Highland Terrierul alb caini folositi pentru vanatoarea de vulpi, bursuci si daunatori. Dovezile existentei acestei rase pot fi vazute in doua tablouri ale lui Sir Edwin Landseer realizate cam in anul 1839. In ciuda trecutului de animal de vanatoare, marea majoritate sunt acum animale de companie. La inceputul secolului al XX-lea, era des incrucisat cu Cairn Terrierul, diferenta culorii blanii fiind principalul criteriu de diferentiere dintre aceste doua rase. De ce a fost West Highland Terrierul alb selectat pentru a fi alb? Conform legendei, Colonelul Edward Donald Malcom, creatorul rasei, pastra o haita de Terrieri pentru vanatoare. Acestia variau in culoare de la negru la roscat si de la crem la alb. Atunci cand unul dintre exemplarele sale a fost confundat cu o vulpe si impuscat, el a decis sa creasca doar exemplarele albe astfel incat sa poata fi identificati cu usurinta la vanatoare.
 Descriere fizica: este un caine mic, echilibrat si voinic, cu un corp compact, care este mai mult inalt decat lung. Are craniul lat si un bot obtuz; ochii sunt migdalati, maronii inchis; nasul este negru; si urechile mici, ridicate, cu varful ascutit. Coada este scurta si de forma unui morcov inversat. Are blana dubla, cu parul drept, aspru, care are aproximativ cinci centimetri lungime. Blana are un aspect zbarlit in jurul fetei, dand capului un aspect rotund.
 Inaltime: 25,5-28 cm.
 Greutate: 7-9 kg.
Temperament: este un caine alert, iubitor de distractie, prietenos. Este stabil, curajos, si sigur pe sine. Desi este independent, este loial familiei sale. Asemenea majoritatii temerilor, are tendinta sa sape. S-ar putea sa nu fie potrivit pentru copii.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca bine cu un stapan cu experienta in cresterea Terrierilor, se adapteaza la orice mediu.
 Nevoi speciale: atentie, exercitii, ingrijirea blanii, dresaj ferm, dar pozitiv, socializare.
 Posibile probleme de sanatate: atopie, cataracta, intoxicatie cu cupru, osteopatie craniomandibulara, surditate, deficiente enzimatice, hernie inghinala, boala Legg-Perthes. 
Transporturi cu predare personala in urmatoarele localitati sau localitati limitrofe:
 
Westie Timisoara; Westie Arad; Westie Oradea; Westie Deva; Westie Alba Iulia; Westie Cluj; Westie Zalau; Westie Satu Mare; Westie Baia Mare; Westie Maramures; Westie Bistrita; Westie Mures; Westie Sibiu; Westie Valcea; Westie Pitesti; Westie Arges; Westie Targoviste; Westie Brasov; Westie Suceava; Westie Botosani; Westie Neamt; Westie Iasi; Westie Vaslui; Westie Bacau; Westie Focsani; Westie Buzau; Westie Ploiesti; Westie Galati; Westie Braila; Westie Tulcea; Westie Constanta; Westie Bucuresti; Westie Giurgiu;


Interpet's International
Vindem caine de rasa catei Westie
Fotografii Westie
Back to content